Saturday, June 19, 2010

Kakaoruudud glasuuriga


See on selline mõnus kook kohvi/tee kõrvale. Mahlane ja justkui shokolaadine. Äädikas ja sooda aitavad küpsetist kergitada. Nende lisamisel tuleb kiiresti tegutseda, muidu reageerib sooda juba kausis ära ja kook ahjus ei kerkigi (Siinkohal olin ma veidi uimane...). Suhkrut panin taina sisse üsna vähe, aga see-eest tegin glasuuri magusa. Retsepti sain Nami-namist. Ning jah, siia kooki muna sisse ei käigi.

Vaja läheb:
7.5dl jahu
1.5dl suhkrut
1.25dl kakaopulbrit
2tl soodat
1tl soola
2tl vanillisuhkrut
1.25dl õli
1-2tl äädikat
5dl vett + 2tl lahustuva kohvi pulbrit

Glasuuriks:
4sl võid
2sl kakaopulbrit
5sl tuhksuhkrut

Taina jaoks sega kausis omavahel kõik kuivained. Lahusta kohvi pulber vees ming vala koos õli ja äädikaga kuivainete hulka. Sega tainas kiiresti ühtlaseks (õrnalt, ning väldi üle segamist, sest muidu võib kook nätske tulla) ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud 24x32cm vormi. Küpseta 175 kraadi juures 30-40 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Glasuuriks sulata või ja sega juurde kakao ja tuhskuhkur. Lase seista, kuni mass on üsna paks. Määri ühtlaselt koogile.

6 comments:

  1. Aga kui ahjuplaadil teha, siis kui palju tuleks koguseid suurendada ?
    Igatahes, väga hea kook tundub, proovin kindlasti järgi, kuna olen suur shokohoolik :D

    ReplyDelete
  2. Ma arvan, et ahjuplaadi jaoks peaks 0.5'ga korrutamisest piisama. Kook oli mõnusalt mahlane, aga päris ehe šokolaadikook ta pole, sest siin koogis on peaosas kakao :)

    ReplyDelete
  3. näeb ka päris mahlane välja. :P Aga kui 0,5 korrutada, siis lähevad kogused just väiksemaks. Niiet, äkki peaks 1,5 korrutama ?
    Ja blogi peab ka kiitma, nii mõnus blogi täis häid küpsetisi ja sööke :)

    ReplyDelete
  4. Oih, minu matemaatika pole just päris kiita, vabandust selle pärast. Tõepoolest, 1,5 on siiski õige variant. See plaat millel ma küpsetasin oli umbes kaks kolmandikku tavalise küpsetusplaadi suurusest. Nii et jah, 1.5'ga korrutamine peaks andma õiged kogused :) Ja aitähh, mul on hea meel kuulda, et blogi meeldib!

    ReplyDelete
  5. Kahjuks mul ei tulnud üldse hea. Äädikas rikkus kõik ära. Täielik äädikamaitse oli. Kook ise tuli pehme ja mõnus, aga äädikamaitse oli hull ja selle koogi pidi siis ära viskama :(
    kuidas sul äädika maitset ei jäänud ? mul oli juba tainas kohutava maitsega.

    ReplyDelete
  6. Ilmselt oli asi selles, et teelusikate mõõtmed on erinevad. Kurb, et äädikamaitse kõik ära rikkus. Minul ei jäänud seda üldse tunda. Vaatasin Nami-Namist järgi ja seal (Munata šokolaadikoogi retsepti all) on kogused samad. Jama värk. Järgmisel korral võid proovida kas törts vähem äädikat panna või kui äädikas ikka hirmu valmistab, siis jätta sooda koos viimasega ära ning panna hoopis 2tl küpsetuspulbrit. Ma loodan, et järgmisel korral õnnestub paremini :)

    ReplyDelete