Mõte Vana Tallinna jäätisest keerles mul juba ammu peas. Natukene kartsin seda lisavedelikku jäätisemassi hulka lisada, aga alusetult. Jäätis jäi tavalisest veidi pehmem ja kreemjam ning pidi natukene kauem külmkapis seisma kui teised, aga see eest oli tulemus kuldaväärt. Kodune testgrupp oli vaimustuses ja mainis ära, et edaspidi nad ainult seda jäätist sooviksidki.
Vaja läheb:
6dl vahukoort (3 väikest pakki)
1 purk kondenspiima
0.8dl/8cl Vana tallinna likööri (see 40 kraadine)
300-400g lehmakomme
Vahusta vahukoor üpris tugevaks vahuks (väldi üle vahustamist, muidu saad hoopis või). Lisa kondenspiim ja vahusta väheke veel. Haki lehmakommid hästi pisikesteks tükkideks ja sega koos Vana Tallinnaga vahukoore massi hulka. Vala 2 liitrisesse anumasse (nt jäätisekarp, vaakumkarp) ja aseta külmkappi vähemalt 8 tunniks.
Tahan ka just seda jäätist...palun:)
ReplyDeleteoi kui isuäratav tundub...lehmakommid on mu lemmikud!
ReplyDeleteOi, see oli imeline! Lehmakommid sobisid ideaalselt sinna :)
ReplyDeleteKas see on jäätisemasinaga tehtud või täitsa ilma?
ReplyDeleteTults
See ja kõik teised jäätised siin on täitsa ilma jäätisemasinata tehtud :) Selline tänuväärne jäätise baasretsept (vahukoor+kondenspiim) Ragnelt, mille valmimiskäigu jooksul külmkapis lusikaga segamas pole vaja käia.
ReplyDelete