Tuesday, June 1, 2010
Rabarberi plaadikook keefiritainaga (16-20 tk)
Endiselt olen rabarberi lainel. Vaatasin täna, et ega palju neid enam alles polegi. Tegelikult ongi mul kavas 2-3 rabarberikooki veel teha. Siis on vist kahjuks see kevad-varasuvine rõõm läbi. Õnneks õunapuud juba õitsevad ja muud marjad peaegi kättesaadaval. Kook ise on mahlane, lihtne ja kodune. Retsept mõningate muudatustega siit.
Vaja läheb:
3 muna
3sl suhkrut
2dl keefirit
4dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
0.5tl soodat
75g võid
0.5tl soola
3-4 vart vabarberit
125g Tere vanillipudingut
3sl fariinisuhkrut
1sl tärklist
3sl suhkrut rabarberite segamiseks
1tl kaneeli
Koori ja tükelda rabarberid. Sega 3sl suhkruga ja jäta seisma. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga. Sõelu juurde jahu ja küpsetuspulber. Lisa pehme või ja keefir. Sega ühtlaseks tainaks. Vahusta munavalged 0.5tl soolaga tugevaks vahuks. Sega ettevaatlikult ja ühtlaselt taina hulka. Viimasena lisa 0.5tl soodat. Vala tainas väikesele küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile (35x25cm). Vala ära rabarberitest nõrgunud vesi. Sega juurde kaneel, tärklis, fariinisuhkur ja vanillipuding. Tõsta lusikaga ühtlaselt tainale. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Lase veidi jahtuda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment