Tuesday, June 15, 2010

Küpsetamata toorjuustukook


Vahepeal tekkis postitustesse väike paus kuid nüüd olen jälle tagasi ja tegudevalmis. Tööst tingitud väsimus võttis mult mõneks päevaks aja ja jaksu köögis askeldamiseks. Tekkis isu millegi kreemise ja suvise järgi. Otsisin natuke ja leidsingi oma retseptikogust ühe lihtsa koogi retsepti. Siinkohal tuleb meeles pidada vaid kahte asja- ideaalse tulemuse saavutamiseks (et kook laual üllatusena laiali ei vajuks) soovitan kindlasti kasutada kvaliteetset toorjuustu, nt Philadelphia või Farmi (Teised, nt Tere ja Creme Bonjour sisaldavad ka kohupiima, mis muudab tulemuse vesisemaks). Teisena tuleb jälgida seda, et vahukoort liiga tugevaks ei vahustaks, sest siis hakkab kook külmkapis vedelikku eraldama ja tulemus võib üsna vesine tulla.


Vaja läheb:
200g Digestive küpsiseid
75g võid
400-450g toorjuustu
2dl vahukoort (1 pakk)
1tl vanillisuhkrut
4-5sl tuhksuhkrut


Tõsta toorjuust külmkapist välja ning lase seista kuni on toatemperatuuril. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Sega toorjuust tuhksuhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks kreemiks. Löö vahukoor õrnalt vahtu ja sega toorjuustu hulka. Vala täidis küpsisepõhjale ja aseta külmkappi umbes 5 tunniks kuni üleöö. Serveeri marjade või toormoosiga.


No comments:

Post a Comment