Sunday, June 20, 2010

Juustukeerud seente ja singiga (25tk)


Vaatasin täna sõbranna soovitusel kokandusalast filmi Julie & Julia , mis innustas ka mind küpsetama. Film oli tõesti hea ja soovitan ka teil vaadata.
Juustukeerude tainaks on kohupiimatainas, mis mulle väga meeldib. See õnnestub alati ja küpseb täpselt parajalt pehmeks ja õhuliseks. Need pirukad sobivad näksimiseks õlle kõrvale, hommikusöögiks ja üleüldse igal ajal kui isu tuleb.
Inspiratsioon siit.

Vaja läheb:
200g võid
200g kohupiima
2sl hapukoort
4dl jahu
0.5tl soola
1tl küpsetuspulbrit
200g juustu
4 viilu kanasinki
0.5 karpi shampinjone
balsamicot
basiilikut

Sega omavahel toasoe või, kohupiim ja hapukoor. Sega eraldi kausis omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber ning sõelu kohupiimasegusse. Sega ühtlaseks tainaks, mässi toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi. Riivi juust, haki shampinjonind ja sink. Sega shampinjonidele juurde balsamico ja lase veidi seista. Hauta pannil, kuni shampinjonid on küpsed. Võta tainas külmkapist, rulli umbes 0.5cm paksuseks ristkülikuks. Raputa peale riivjuust, basiilik, sink ja shampinjonid. Rulli laiemast otsast tihedalt kokku. Lõika umbes 2cm laiused rattad ja aseta küpsetsupaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225 kraadi juures 10-15 minutit.

No comments:

Post a Comment