Sunday, June 27, 2010
Kreemjad maasikakorvikesed (12tk)
Lõpuks suutsin ka mina valmis küpsetada oma esimesed maasikaid sisaldava küpsetised. Mul oli silme ees täpne pilt, millised need korvikesed olema peavad ja ligilähedased nad saidki. Mõnusad kreemised ja maasikaselt mahlased.
Vaja läheb:
4.5dl kaerajahu
100g võid
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
2sl suhkrut
1 muna
200g kodujuustu
4sl hapukoort
1tl vanillisuhkrut
2sl suhkrut
2 muna
150g maasikaid + 1sl tärklist
2sl fariinisuhkrut (maasikatele)
1sl tärklist (täidisele)
Hõõru kaerajahu või, suhkru, vanillisuhkru ja küpsetuspulbriga pehmeks puruks. Lisa muna ja töötle ühtlaseks tainaks. Jäta külmkappi umbes pooleks tunniks seisma. Haki maasikad väikesteks kuubikuteks ja sega 2sl fariinisuhkruga ning jäta seisma. Hõõru kausis kodujuust pehmeks ja ühtlaseks. Lisa hapukoor, vanillisuhkur ja suhkur. Klopi juurde munad ja sega juurde supilusikatäis tärklist. Kalla ära maasikatest valgunud vesi ning sega maasikatele juurde supilusikatäis tärklist. Võta tainas külmkapist ja jaota 12 võrdseks tükiks. Vooli igast tükist väike pallike ja rulli umbes tassi suurune rõngas. Suru see muffinipessa, nii et tainas ulatuks äärteni. Tee samuti ka ülejäänud tainaga. Eelküpseta 200 kraadi juures 8 minutit. Tõsta lusikatäis maasikaid iga korvi sisse. Vala peale täidis, ääreni täis. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Lase veidi jahtuda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
sa võid kõikide küpsetistega mulle külla tulla:D või niisama külla minuga koos küpsetama.
ReplyDeleteKusjuures, rabarberi-mandlikreemi koogile panin rabarberite asemel maasikad ja üli njämma tuli!:P
ReplyDeleteOi, mul on hea meel! Sinna võid igasuguseid marju ja vilju proovida lisada :)
ReplyDelete