Monday, May 31, 2010

Vana Tallinna maitselised martsipani-rabarberitaskud (10tk)


Nende pirukate valmistamine algas sellega, et ma tuhnisin mööda Tallinna toidupoode, püüdes leida tavalist Kalevi martsipanibatooni. Täiesti lootusetu. Selline asi ajas pahaseks ikka küll- kui midagi vaja on leida, siis ei ole! Lõpuks, läbi meeleheite nägin maiustuste letil Vana Tallinna maitselist martsipani. Sel hetkel tabas mind täielik inspiratsiooniplahvatus ja see Vana Tallinna maitseline martsipan oli lõppkokkuvõttes väga hea leid. Olin juba peaaegu unustanud, kui maitsev see olla võib.Täidis tuli imehea, ja martsipan andis tõesti palju juurde. Selline mõnusalt kreemine, karamelline ja kergelt alkoholine maitse. Pirukate inspiratsiooniallikaks oli Toidutare.


Vaja läheb:
 500g pärmi-lehttaigent (usun, et sobib ka lehttaigen)
160g Vana Tallinna martsipani (4 pakki)
125g Tere vanillipudingut
2sl fariinisuhkrut
2sl suhkrut (rabarberitele segamiseks)
2-3 vart rabarberit
1sl tärklist
5 puutikku (murra iga tikk pooleks)

Koori ja haki rabarbrid väikesteks tükkideks, sega 2sl suhkruga ja jäta mõneks ajaks seisma. Haki martsipan pisikesteks tükkideks. Sega juurde vanillipuding, fariinisuhkur ja tärklis. Vala rabarberitest nõrgunud vesi ära ning sega rabarberid martsipani-pudingusegule juurde.Rulli tainas lahti, nii et saaks lõigata 10 ruudukest. Tõsta iga ruudu keskele täidist. Suru iga ruudu otsad kokku ja kinnita need puutikuga. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit (umbes seni, kuni pealt tõmbuvad kuldpruuniks). Lase veidi jahtuda.

6 comments:

  1. Olen rabarberitaskuid teinud nii nagu toidutares kirjas ja need olid super maitsvad (retsept ka minu blogis üleval). Vanillipudingi lisamine täidisesse on väga hea mõte, ehk proovin kunagi.

    ReplyDelete
  2. Vanillipuding ja fariinisuhkur moodustasid sellise mõnusa karamellise kreemi.

    ReplyDelete
  3. Tegin neid täna ja tulid välja väga-väga maitsvad. See kreem seal sees oli lihtsalt ülihea. Sul on kuidagi eriti ilus saiake siin pildil, aga mul ikkagi tulid enamius saiad pealt lahti. Panin küll tikuga kinni, aga eriti ei aidanud. Tegelikult oli neid raske natuke panna ka.. panin suhteliselt uupi :D ,, Tegin veel neid kohupiimataskuid ka ja needki on väga maitsvad !!
    Tänud!

    ReplyDelete
  4. Kui aus olla, siis nende saiakeste koos püsimine on paras õnne asi. Jätsin vist natukene rohkem tainast, et otsad ilusti kokku vajutada saaksin. Mul on hea meel, et maitsesid :)

    ReplyDelete
  5. Olen teinud moonirulle sama täidisega,Vana Tallinn+ martsipan.Likööri maitse käib yle ja mooniseemned mönusalt krömpsuvad hammaste all.

    ReplyDelete
  6. Mmm, need kaks sobivad tõesti imehästi kokku!

    ReplyDelete