Kui tahta, leiab küpsetamiseks alati põhjuse. Tänasest algas minu jaoks ametlikult suvi! Kõik rasked mõttetööd ja varajased ärkamised on nüüd mõneks ajaks seljataga. Selle puhul tahtsin teha midagi väikest, aga sümboolset. Muffinid on alati lollikindel variant. Otsustasingi enda premeerimiseks ühe rabarberimuffini taina kokku segada. Lihtsad, mahlased ja maitsvad rabarberimuffinid.
Vaja läheb:
2-3 vart rabarberit
2sl suhkrut rabarberile
80g võid
2dl hapukoort
5sl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
3 muna
4.5dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
2sl tärklist
Kaunistuseks: mandlilaaste
Koori ja tükelda rabarberid väikesteks kuubikuteks. Sega juurde 2sl suhkrut ja jäta seisma, et vedelik välja nõrguks. Sulata kausis või ja jäta jahtuma. Teises kausis sega hapukoor, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Sõelu juurde jahu ja küpsetuspulber. Sega juurde ka jahtunud sulavõi. Vala rabarberitest nõrdunud vedelik ära. Sega rabarberikuubikud 2sl tärklisega läbi ning lisa tainale. Tõsta lusikaga muffinipesadesse, raputa peale mandlilaastud ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit.
Üks muffin annab keskmiselt 205 kcal.
No comments:
Post a Comment