Monday, May 10, 2010

Seene-juustutäidisega munarull

Nägin ühte Selveri retsepti, millel oli kala-juustutäidisega munarull. Jätsin taina komponendid meelde ja asusin emadepäeva hommikul katsetama. Väga lihtne töökäik- sega kokku, vala ahjuplaadile ning oota ja vaata. Alguses ehmusin kui nägin, mis ahjus toimus-see omletilaadne tainas kergitas end peaaegu ahju lakke. Õnneks vajus pärast ilusti ühtlaselt sirgeks. Taina võib võtta ainult baasretseptiks ning täidise tegemisel saab improviseerida vastavalt maitsele ja tujule.


Vaja läheb:
3 muna
4.5dl piima
1-2sl hapukoort
2.5dl jahu
1tl soola

5dl seeni
4dl riivjuustu
2 sibulat
200g kodujuustu
tilli
1tl soola

Löö munad vahtu, lisa hapukoor ja piim. Lisa juurde jahu ning sool ja sega ühtlaseks tainaks (jääb hirmutavalt vedel mass, aga ei tasu end heidutada lasta...). Pane ahjuplaadile küpsetuspaber nii, et ka ääred oleks ilusti kaetud. Seejärel vala tainamass küpsetuspaberile. Küpseta 225 kraadi juures 15-20 minutit.
Haki seened, sibul ja riivi juust. Prae sibul pannil kuldpruuniks, lisa sool ja seened ning prae paar minutit veel. Lülita kuumus välja, lisa juurde kodujuust ja sega läbi (kodujuust peaks enamvähem ära sulama). Tõsta valmis küpsenud tainas koos küpsetuspaberiga lauale. Lusika abil tõsta seenesegu ühtlaselt tainale. Raputa peale ka riivjuust. Rulli laiemast otsast tihedalt kokku (siin on hea kasutada küpsetuspaberi abi). Enne serveerimist raputa rullile peale juustu ning pane 5-10 minutiks ahju, et juust saaks sulada.

No comments:

Post a Comment