Monday, May 24, 2010

Ricotta-rabarberi purukook kaerajahuga

Endiselt olen rabarberikookide lainel. Seekord tahtsin teha midagi, mis sisaldaks mu uut lemmikut- ricottakreemi. Ja täpselt selle soovi järgi leidsin juhtumisi siit sobiva retsepti. Kaerajahu saab edukalt kohviveski abiga kaerahelvestest jahvadata (seda tegin mina ka). Üleüldse üllatas kaerajahu mind väga. Andis huvitavama ja mõnusama maitse. Tainast valmistades pidin end väe ja võimuga tagasi hoidma, et koogi jaoks ka midagi alles jääks. Kook ise on selline kreemjas, mahlane, pehme põhjaga ja pealt krõbeda koorikuga.



Vaja läheb:
5dl kaerajahu (5dl kaerahelvestest jahvatatult)
3dl + 1dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
1tl soola
2dl hapukoort
1 muna
175g võid
4-5sl suhkrut
2tl vanillisuhkrut

500g ricottakreemi
3sl suhkrut
3 muna
2tl vanillisuhkrut
4-5 suuremat rabarberivart  + 3sl suhkrut rabarberi segamiseks
2sl tärklist

Eeltööna koori ja tükelda rabarbrid ja sega 3sl suhkruga ning jäta seisma. Mõne aja pärast saad välja nõrgunud mahla ära kallata.
Sega omavahel jahud, sool, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja tavaline suhkur. Sega juurde toasoe või ning töötle purutaoliseks massiks (jällegi on hea seda teha suure puust lusikaga). Tõsta pool tainast teise kaussi. Lisa ühele osale muna, 2dl hapukoort ja ülejäänud 1dl jahu. Sega ühtlaseks massiks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26-28cm koogivormi põhja. Koogivormi ääred määri enne võiga.
Vala ära rabarbritest nõrgunud mahl. Sega juurde tärklis ning tõsta pool rabarbri kogusest tainale. Sega omavahel ricottakreem, suhkur, vaniljesuhkur ja munad. Vala täidis põhjale. Tõsta täidisele peale ülejäänud rabarbrid. Viimasena raputa peale puru. Küpseta 200 kraadises ahjus 40-45 minutit.



No comments:

Post a Comment