Tuesday, May 18, 2010

Lihtne juustuse maitsega lillkapsasupp


Minu postitustele on tulnud väikene paus ning selleks on ka hea põhjendus. Möödunud on kahe pereliikme sünnipäevad, mille tähistamisel lähtusime põhimõttest parem-rohkem-kui-vähem. Tagantjärgi mõeldes üsna tobe, eksole. Aga sünnipäevadest jäi järgi kooke, torte, kringleid, salateid jne. Ühesõnaga me oleme söönud ja söönud ning täna oli mul selline tunne, et kõht lausa karjus millegi kerge järgi. Vaatasin külmkapis veidi ringi ning praktilisuse mõttes otsustasin kasutada ära lillkapsa ja küüslaugu-juustu dipikastme. Tegelikult seda suppi võib teha nii merevaigust, toorjuustust ja isegi piimast-küüslauk sinna juurde lisatuna kindlasti.
Kogused on mõeldud ühele suurele sööjale.


Vaja läheb:
200g lillkapsa õisikuid (u.4dl)
200g küüslaugu-juustu dipikastet (või merevaiku, toorjuusutu...)
väike punt tilli
murulauku
sool-pipar


Keeda lillkapsa õisikud kergelt soolases vees pehmeks (umbes 7-8 minutit). Seejärel tõsta lillkapsas lusika abi kasutades teise kaussi. Lisa lillkapsa puljongile dipikaste ja sega hoolega läbi. Haki till ja murulauk ning lisa vedelikule. Lisa ka sool ja pipar. Kuumuta paar minutit. Seejärel tõstakeedetud lillkapsa õisikud tagasi vedelikku ning kuumuta veel paar minutit.


No comments:

Post a Comment