Saturday, May 1, 2010

Vaniljekreemi stritsel mandlitega


Täna hommikul sattusin enda üllatuseks puht juhuslikult pärmitainast valmistama. Kapist vaatasid vastu vaniljekreemi pakid ning sellest piisas, et otsus langetada. Vaniljekreemi jaoks võtsin pool kogust valmistamisõpetuses olevast vedelikukogusest, et tuleks paksem kreem. Kui aega ja viitsimist on, siis on parem ise kreem valmistada. Stritsel kadus laualt imekiirelt, maitses soojalt väga mõnusalt ja kreemiselt. Jahtunud küpsetise kohta ei oska midagi öelda, sest alles ei jäänud midagi : )

Antud kogusest saab 2 väikest stritslit.


Vaja läheb:
25g pärmi
1dl piima + 1.5dl vett (2.5dl piima-vee segu)
0.5muna
1dl suhkrut + 3tl (pärmi vedeldamiseks)
1tl soola
9dl jahu
2-3sl õli

1 pakk vaniljekreemi pulbrit
3 peotäit mandleid
0.5 muna määrimiseks
kaneeli

Pudenda pärm kruusi, lisa 3tl suhkrut ja sega. Lase natuke seista, kuni pärm on vedel. Sega omavahel soe vesi ja piim. Lisa vedaldatud pärm piima-vee segule. Löö muna tassi, sega läbi ja vala pool sellest piima-pärmi segusse. Lisa 1dl suhkrut ja 1tl sool. Sõtku juurde jahu. Kõige lõpus lisa õli ning sõtku läbi. Pane sooja kohta kerkima umbes 30-45 minutiks.
Valmista vaniljekreem ja haki mandlid. Lase kreemil veidi jahtuda. Jaota tainas kaheks palliks. Rulli üks pall laiali, piklikuks ristkülikuks. Sega omavahel vaniljekreem ja mandlid ning tõsta pool täidisest lusikaga ristküliku keskele. Raputa peale natukene kaneeli. Taina ääred lõika mõlemalt poolt umbes 2cm laiusteks ribadeks. Põimi ribad omavahel (tõsta kõigepealt üks riba täidisele, siis vastasolev riba sellest üle, jne...) Suru mõlemalt poolt stritsli otsad kokku, et täidis välja ei voolaks. Tee sama ka teise tainapalliga. Tõsta ahjuplaadile ja lase veidi kerkida. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit. Poole küpsetusaja pealt pintselda stritslid üle munaga.

No comments:

Post a Comment