Saturday, May 22, 2010
Ahjupannkook
Avastasin enda jaoks uue pannkoogi valmistamise viisi. Vahel kohe üldse ei viitsi hommikul pikalt pliidi taga seista ja pannkooke küpsetada. Aga samas midagi nagu tahaks teha ja süüa. Vot, laiskadeks hommikuteks on ahjupannkook küll ideaalne lahendus. Meenutab pakse lusikapannkooke. Hästi sobib juurde natukene hapukam moos, mina sõin ploomimoosiga. Hapukoore asemel võib julgelt kasutada maitsetsamata jogurtit, tavalist jogurtit, keefirit või isegi kohupiimakreemi. Idee sain Nami-namist.
Vaja läheb:
3 muna
3dl piima
2dl jahu
1tl soola
2.5sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
3dl hapukoort
Klopi munad lahti, lisa piim. Sõelu juurde jahu, lisa sool, suhkur, vanillisuhkur ning hapukoor. Sega läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga nii, et ulatuks üle äärte (või määri ahjuplaat võiga) ning vala tainas plaadile. Küpseta 225 kraadi juures 25-30 minutit. Serveeri moosi ja tuhksuhkruga.
Jaotasin pannkoogi kuueks ruuduks, seega annab üks tükk umbes 250 kcal.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment