Tuesday, March 9, 2010

Mmm, milline kohupiimakook! (8tk)

Kuigi praegu on jube tihedad päevad olnud, suutsin ikka leida aega küpsetamiseks. Ma olen lülitanud end nüüd mõneks ajaks kohupiimakookide lainele. Mõtlesin teha algul kindla retsepti järgi, aga hetk oli nii loominguline, et kukkus välja hoopis midagi muud. Tegelikult ma kartsin, et tuleb paras plönn. Aga valmis nii hea ja maitsev kook, et mine lausa rõõmust lolliks.

Vaja läheb:
75g võid (toasoe)
1 muna
3dl jahu
0.5tl küpsetuspublrit
3sl suhkrut

400g kohupiima
3 muna
1tl vanillisuhkrut
5sl suhkrut
4sl jahu
50g mandlilaaste

Taina jaoks hõõru toasoe või suhkruga. Lisa juurde muna ning klopi ühtlaseks massiks. Sõtku juurde jahu ja küpsetuspulber kuni valmib ühtlane tainamass. Pane täidise valmimise ajaks külma.
Vahusta kohupiim ja munad. Lisa suhkur, vanillisuhkur ja jahu. Sega ühtlaseks massiks ning lisa juurde ka mandlilaastud. Võta tainas külmkapist, rulli ümmarguseks rattaks ja pane 24cm koogivormi põhja nii, et ulatuks u 2cm ka äärtele. Vala peale täidis ning küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit.

Üks tükk annab umbes 250 kcal.

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Tere, millist kohupiima kasutasid selle koogi tegemisel? Mul on isetehtud kohupiim, mitte poest ostetud..et kas siis peaks mingeid koguseid muutma?

    ReplyDelete
  3. Tere. Kasutasin tavalist 4% poe kohupiima. Kui isetehtud kohupiim on sarnase konsistentsiga kui poe oma, siis koguseid muutma ei pea. Juhul, kui isetehtud kohupiim on vedelam, võid ühe muna juurde panna. Aga kui on hoopiski kuivem, võid törtsu hapukoort lisada.

    ReplyDelete