Wednesday, March 17, 2010

Sibulapirukas suitsukanaga (8tk)

Ma olen juba pikka aega unistanud sellest sibulapirukast. Kuna olen üks suur sibulasõber siis see küpsetis tundus mulle kui üks ideaalne mahlane amps. Ja seda ta ka on. Panin juurde natuke suitsukana (kasutasin pakendatud suitsukana koiba), mis andis sellise mõnusa maheda maitse. Sibulate viilutamine oli väga pisaraterohke, peab mingi nipi kasutusele võtma, et seda vesistamist vältida. Tavalisele liivataina põhjale on väga hea ja huvitav lahendus siinsest porgandi-kaerahelbe põhjast. Kindlasti proovige järgi. Retsepti sain siit. Vaimustus on suur ja pirukas on nii maitsev! Enne söömist tuleks kindlasti lasta jahtuda ja hanguda, soojast peast on ta natukene löts.

Vaja läheb:
100g margariini (toasoe)
1dl kaerahelbeid
1dl jahu
1dl riivitud porgandit
1tl küpsetuspulbrit
sutsu soola

4 sibulat
100-150g suitsukana
2 muna
2dl piima
sool, pipar
natuke riivjuustu

Riivi porgand ja sega kaerahelveste ning margariiniga. Lisa vähehaaval jahu, sool, küpsetuspulber ja sõtku ühtlaseks massiks (tainas seguneb natuke raskelt ja kleepub, aga abiks on sõtkumisel jahu lisamine). Pane täidise valmimis ajaks külmkappi.
Haki sibulad (võib ka rattad jätta) ning kuumuta pannil parajalt pehmeks. Võta külmkapist tainas, rulli see paraja suurusega rattaks ja aseta koogivormi (24cm) põhja, nii et ulatuks ka äärtele veidi. Küpseta põhja 10 minutit 200 kraadi juures. Haki suitsukana ja laota põhjale. Tõsta põhjale ühtlaselt sibulad. Sega omavahel munad ja piim ja maitsesta segu soola ja pipraga. Riivi pirukale natuke  juustu ning vala üle munapiimaga. Aseta ahju ning küpseta 200 kraadi juures 35 minutit, või seni kuni munapiim on pealt küps (ei võdise enam). Enne söömist lase jahtuda.




Üks tükk annab 210 kcal.

1 comment: