Friday, March 5, 2010

Rummirosina muffinid shokolaadi tükkidega (12tk)

Tegelikult mulle eriti ei meeldi rosinad. Aga kui ma mõtlesin RUMMIrosina ja shokolaaditükkide kooslusele, olin otsekohe valmis katsetama. No need muffinid tulid imepehmed, õhulised, kerkisid väga ilusti, ja maitsesid fantast hästi. Ahjust välja võttes söödi plaat peaaegu hetkega tühjaks. Ise pidin ka end tagasi hoidma, et kõhtu punni ei sööks. Hea tunne kohe, kui midagi hästi välja tuleb.
Baasretsept pärineb jällegi Toidutarest.

Vaja läheb:
2 muna
1dl suhkrut
90g võid
1dl hapukoort
150g rosinaid
50g tumedat shokolaadi
2.6dl jahu
2tl küpsetuspublrit
0.5tl soodat
1tl vanillisuhkrut
rummi/konjakit/brändit rosinate leotamiseks

Ettevalmistuseks leota rosinaid rummis üks ööpäev.
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munad ja jätka segamist. Sega teises kausis omavahel kuivained ning sõelu siis muna segusse. Lisa hapukoor ja rosinad. Haki shokolaad meelepärasteks tükkideks ning sega juurde. Tõsta segu lusikaga muffinivormidesse. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.


Üks muffinipoiss annab umbestäpselt 216 kcal.

No comments:

Post a Comment