Monday, March 22, 2010

Kohupiimataskud (12 tk)

Selle igati tänuväärse retsepti sain Nami-namist. Jällegi peab siinkohal paika väide, et lihtsuses peitub võlu. Neid on nii lihtne valmistada ja nad on pehmed ja samas krõbedad ning mahlased. Ainuke häda oli selles, et keskele tõstetud otsad ei tahtnud mul mitte mingi valemiga koos püsida. Kui kellegil on mõni nipp, siis ma kuulaks meeleldi. 

Vaja läheb:
500g pärmi-lehttaigent
1 muna
200g kohupiima (kasutasin magusat vaniljekohupiima)
2sl piima
(vajadusel suhkrut, vaniljesuhkrut)

Sega omavahel kohupiim, muna, piim ja vajadusel suhkur. Rulli taigen lahti ja lõika 10x10cm suurused ruudukesed. Tõsta lusikaga täidis keskele ja suru ruudu tipud keskele kokku. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.




Üks pirukas annab 177 kcal.

4 comments:

  1. Liina, proovi hambatikuga või siis nt nelgiga ;)

    ReplyDelete
  2. Oi, nii lihtsa asja peale ei osanudki tulla. Aitähh hea nõuande eest :)

    ReplyDelete
  3. Aga sellisena näevad need just omamoodi vahvad ja nunnud ja isuäratavad välja:)))

    ReplyDelete
  4. Tõsi. Selliseid pole küll varem kuskil näinud-üsna omanäolised :)

    ReplyDelete