Tuesday, March 30, 2010

Kreemjas mustsõstrapirukas krõbeda põhjaga (7-8tk)

Suvi on vaikselt, tasa ja targu lähenemas ning seetõttu tuleb sügavkülmast erinevaid marju vähendama hakata (juhul kui need juba otsas ei ole). Tahtsin teha täna tavalist muretainaga mustsõstrakooki, mis mäletamistmööda maitses nii hästi. Kuna tavaline muretainas tundus seekord igavavõitu, otsustasin panna tainale juurde ka kaerahelbeid. Nagu oodata oli- vahelduseks, või kindlasti ka tihedamaks kasutuseks midagi uut, mõnusat ja krõbedat. Valmistamise käigus avastasin, et hapukoort on oodatust vähem, seega täiendasin seda puudujääki kohupiimaga. Mõnus, kreemjas ja hapukas kooslus! Pälvisin ka pere suurimate kriitikute heakskiidu : )

Vaja läheb:
75g võid/margariini (toasoe)
2sl suhkrut
1 muna
0.5tl küpsetuspulbrit
2.5dl jahu
1.5dl kaerahelbeid

3.5dl hapukaid marju (mustsõstrad siinkohal)
1 muna
2tl vanillisuhkrut
4sl suhkrut
1dl hapukoort
200g kohupiima
50g mandlilaaste
1sl tärklist

Sega muna suhkruga. Lisa toasoe või ja vähehaaval enamus jahust + küpsetuspulber. Sega ja lisa juurde ka kaerahelbed ning ülejäänud jahu. Sega/sõtku ühtsaks massiks. Pane tainas natukeseks ajaks külmkappi (umbes 15 minutit).
Rulli tainas koogivormist veidi suuremaks kettaks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja, nii et ka ääred oleksid umbes kahe sentimeetri kõrguses kaetud. Vahusta lusika abil omavahel hapukoor ja kohupiim. Lisa muna, suhkur ja vanillisuhkur ning jätka segamist. Kui täidis on juba segunenud lisa ka mandlilaastud ja sega ilusti tainaga läbi. Vala segu tainale. Sega marjad tärklisega ning raputa koogile. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Lase natukene jahtuda.


Üks tükk annab umbes 300kcal

No comments:

Post a Comment