Ema tegi mul neid küpsiseid kunagi hästi tihti. Täna hommikul leidsin nende retsepti sahtlist ja otsustasin ka proovida. Ema tehtud küpsised maitsesid mäletamistmööda paremini, aga ega minu omadki alla jäänud : ) Kui vaatate ja imestate, et kus muna on, siis kõik on õige. Siia retsepti muna ei käigi. Panin küpsised ahju, ja unustasin end Nigella kokasaadet vaatama. Seetõttu nad said paar minutit rohkem kuumust, kui tegelikult vaja.
Vaja läheb:
4dl kaerahelbeid
4sl pähkleid
100g võid
2sl hapukoort
1.2dl jahu
1dl suhkrut
0.5tl vanillisuhkrut
1tl küpsetuspulbrit
Haki pähklid meelepärasteks tükkideks. Rösti pannil koos kaerahelvestega. Sega omavahel toasoe või, suhkur ning hapukoor. Sega eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning sõelu või segusse. Lisa juurde kaerahelbed ja pähklid ning sega ühtlaseks massiks. Vajadusel võib lisada veel jahu või kaerahelbeid, kui mass ei ole piisavalt tihke. Tõsta teelusikaga plaadile väikesed pätsikesed. Küpseta 200 kraadi juures 7-12 minutit. Enne maiustamist lase natuke jahtuda.
Üks küpsis annab umbes 50 kcal.
No comments:
Post a Comment