Friday, June 25, 2010

Prantsuse šokolaadikook (7-8 tk)

Täna sai järgi proovitud Nami-nami kuulus šokolaadikook. Tõepoolest, väärt küpsetis see on. Peal on kergelt krõbe koorik, seest on kook pehme ja kreemine. Valmistamisega saab igaüks hakkama, sest pole muud kui sulata ja sega. Kui aus olla, siis ehmatasin päris korralikult, kui kook ahjus küpses. Kerkis nii mis hirmus, lausa kurb oli vaadata. Aga kui ahjust välja võtsin vajus ilusti ühtlaseks. Kiiduväärt kook, kindlasti läheb kordamisele.



Vaja läheb:
200g tumedat šokolaadi
175g võid
5sl suhkrut
4 muna
1sl jahu

Murra šokolaad tükkideks ja sulata koos võiga vesivannil. Sega juurde suhkur ja lase veidi jahtuda. Hoolikalt segades lisa juurde munad. (Lõin enne muna klaasi, kloppisin kahvliga lahti ja lisasin seejärel šokolaadisegusse). Viimasena sõelu juurde jahu. Vooderda 22cm läbimõõduga koogivorm. Määri vormi ääred võiga ja puista üle jahuga. Vala tainas vormi ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Lase täielikult jahtuda.

2 comments:

  1. Proovisin paar päeva tagasi järgi, väga hea kook! Aitäh retsepti eest :)

    ReplyDelete
  2. Mul on hea meel, et maitses. Palun :)

    ReplyDelete