Monday, June 21, 2010

Pannkoogid


Ma tean küll, et õigeid pannkooke ei tehta retsepti järgi, aga ma olen endiselt ideaalsete ülepannikookide otsinguil. Sellest retseptist lähtudes valmisid minu järjekordsed hommikused pannkoogid. Valmimiskäigul juhtus ka väike õnnetus- nimelt hommikusest uimasusest tingituna unustasin käe pliidirauale. Oi, poleks iial osanud uskudagi, et põletushaav võib nii valus olla. Aga pannkoogid said see eest väga maitsvad, jäin rahule. Küpsesid ilusti ja jäid paraja tekstuuriga. Serveerisin koos tuhksuhkru ja maasika-toormoosiga. Sellest kogusest peaks jätkuma kolmele sööjale.


Vaja läheb:
4.3dl jahu
4 muna
3sl suhkrut
0.5tl soola
2.5dl piima
1.5dl vett

Klopi munad suhkruga lahti ning lisa ülejäänud ained. Sega ühtlaseks tainaks (Lusikaga oli päris aeganõudev. Loobusin ja läksin lihtsama vastupanu teed-kasutasin miksrit). Tõsta kulbitäis tainast pannile ja kalluta panni nii, et tainas valguks ühtlase õhukese kihina pannile. Küpseta keskmisel kuumusel.

2 comments:

  1. võid ka nii teha, et:
    muna ja suhkru klopid läbi, siis piim, sool pool lusikatäit ja mingi lusika täis vanilli suhkurt (või rohkem).. jahu, segad läbi. lisad veel õli taigna sisse..
    samamoodi küpsetad keskmisel kuumusel. aga mitte õliga vaid margariini sees.

    ReplyDelete