Thursday, April 29, 2010

Vale-šokolaadikook (7-8tk)



Selle retsepti sain Ragne blogist. Tõesti, kook on täielik petukaup ja seda ainult heas mõttes. Pettis kõik sööjad ära-nad olid täiesti kindlad, et kook pakatab šokolaadist. Kuigi koogis kasutatakse kohvi, ei ole selle maitset lõpuks tunda. Kohv annab juurde mahlasust ja koos kakaoga moodustab sellise shokolaadi-laadse maitse. Väga mõnus. Seda retsepti saab kasutada edukalt ka koogipõhja valmistamiseks.


Vaja läheb:
150g võid
4.5sl kakaod (naturaalne)
4.5dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
2tl vanillisuhkrut
3 muna
6sl suhkrut
1.5dl kanget kohvi (kasutasin lahustuvat, 2tl)

Kaunistamiseks 25-50g šokolaadi, natuke kookoshelbeid.


Sega kausis omavahel kuivained. Sulata või ning lisa kuivainete segule. Lisa ka munad ja leige kohv ning sega läbi. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures 40 minutit. Lase koogil veidi jahtuda. Haki šokolaad pisemateks tükkideks, pane kilekotti ning kilekott omakorda kuuma vette. Kui šokolaad on sulanud tee kilekotti auk ning pritsi glasuur koogile. Raputa peale kookoshelbeid.

8 comments:

  1. see kook tundub küll üdini šokolaadine. ja veel need punapõsksed maasikad koogi peal....

    ReplyDelete
  2. Imemaitsev ja "üdini shokolaadine". Ja veelkord, aitähh retsepti eest :)

    ReplyDelete
  3. Tere,
    äkki oskate öelda, kui vorm on 37x25 cm, siis kas peaks võtma koguseid 1,5 kordselt? Vaja ära toita 15 inimest ja tahaks teha kihilise (vahele läheks hapukoor-sünnipäevalapse soov). Ise mõtlesin, et teeks ühe plaadi täie ja siis lõikaks pooleks (mitte kihiti vaid pooleks :)) ja siis paneks hapukoore vahele. Kuna on kringel ka, siis ehk piisab?!

    ReplyDelete
  4. Ja kui juba küsimiseks läks, siis äkki oskate ka öelda, kumb on nö "šokolaadisem," kas see sama või kakoruudud glasuuriga (siit samast blogist)?

    ReplyDelete
  5. Tere
    See kook on ikka šokolaadisem minumeelest :)
    Ma teeksin 1.5 kordse koguse kindlasti... 2 kordne tuleks vist liiga paks, eriti kui tahad pooleks lõigata lihtsalt ja põhjad üksteise peale tõsta. Võid juurde serveerida ka mingeid marju ja puuvilju, tuleb mahlasem ja ahvatlevam :)

    ReplyDelete
  6. ma ei tea, mis valesti tegin, aga see taigen jäi ikka väga paks. Tegelen iga päev kookidega ja retsepti järgisin ka täpselt ja mõõtsin/kaalusin kõik koostisosad. praegu on 20 minutit ahjus olnud, aga ei näe küll sedamoodi välja, et see väga mahlane ja hõrk tuleks :S

    ReplyDelete
  7. Väga kahju, et ei õnnestunud. Ei oskagi täpselt öelda, mis Teil valesti minna võis. Küpsetamine ongi selline tegevus, mille käigus võib nii ebameeldivaid kui ka meeldivaid üllatusi tulla - nendeks tuleb valmis olla. Aga retsept peaks ikka paika pidama, mina võtsin selle retsepti Ragne blogist - temal õnnestus ja minul ka. Loodan, et teine kord ikka õnnestub! :)

    ReplyDelete
  8. Tegin esimest korda kööki ise 14 ja küpsetanud väga ei ole. Aga maitse tuli küll nagu meistriklass teeks teinegi kord. Suur tänu retsepti eest :)

    ReplyDelete