Saturday, April 17, 2010

Esimene kringlitegu (suur plaaditäis)


Reede oli see päev, kus ma pidin ürituse tarbeks kringli küpsetama. Ja et kindla peale välja minna (ilma igasuguste äpardusteta) võtsin ma pärmitaina retsepti Ragne blogist. Ja ma ei pidanud kahetsema. Tainas kerkis väga ilusti ja ahjus küpses pehmeks ja õhuliseks. Kõik sõid ja kiitsid, ise olin ka enda üle ääretult uhke.


Vaja läheb:
25g pärmi
1.5dl piima + 1.5dl vett (3dl piima-vee segu)
0.5muna
1dl suhkrut + 3tl (pärmi vedeldamiseks)
1tl soola
9dl jahu
4sl õli

150 rosinaid
50g tumedat shokolaadi
2 peotäit pähkleid
75g võid
4sl kakaod
3sl suhkrut

Glasuur:
50g shokolaadi
50g võid
3tl suhkrut


Pudenda pärm kruusi, lisa 3tl suhkrut ja sega. Lase natuke seista, kuni pärm on vedel. Sega omavahel soe vesi ja piim. Lisa vedaldatud pärm piima-vee segule. Löö muna tassi, sega läbi ja vala pool sellest piima-pärmi segusse. Lisa 1dl suhkrut ja 1tl sool. Sõtku juurde jahu. Kõige lõpus lisa õli ning sõtku läbi. Pane sooja kohta kerkima umbes 30-45 minutiks.
Haki pähklid, 50g shokolaadi ja pane rosinad natukeseks ajaks likku. Kui tainas on kerkinud, puista lauale jahu, vala tainas kausist lauale ning rulli piklikuks ja suhteliselt õhukeseks. Täidise jaoks sulata või, lisa juurde suhkur ja kakao ning sega läbi. Määri see tainale. Pudista peale pähklid, shokolaad ja rosinad. Lase või-kakao segul veidike hanguda. Seejärel rulli kokku, lõika rull pikkupidu pooleks ning põimi 2 haru omavahel kokku. Aseta ahjuplaadile ringi kujuliselt. Määri õrnalt munaga ning küpseta 200-225 kraadi juures 20-30 minutit. Lase jahtuda.
Glasuuriks sulata või ja 50g shokolaadi. Lase paar minutit jahtuda ning nirista kringlile. Lase taheneda.



Üks pilt siis tervest kringlist ja minust enne pidu ( :

No comments:

Post a Comment