Nii kaua, kui see postitus seal blogis olnud on, on minu peas vahelduva eduga keerelnud mõtted sellest koogist. Jumal teab miks ma seda pole varem proovinud küpsetada, aga õnneks sai see täna ära tehtud. Maitselt meenutab väga palju toorjuustukooki-seda arvamust jagas minuga ka üks pereliige. Serveerida tuleks kindlasti mõne hea toormoosiga-minu jaoks oli see lahutamatu komponent.
Vaja läheb:
100g Digestive küpsiseid
82g Kalevi tavalisi küpsiseid (pool pakki)
50g võid
2tl kaneeli
4-5sl toormoosi (kasutasin jõhvika oma)
500g hapukoort
3 muna
4sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
2sl tärklist
Purusta küpsised. Sega juurde kaneel ja sulatatud või. Suru mass 24cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Tõsta natukeseks ajaks külma. Samal ajal sega munad suhkru, vanillisuhkru ja tärklisega ühtlaseks massiks. Lisa juurde ka hapukoor, sega läbi. Võta külmkapist koogivorm ja tõsta lusikaga küpsisepõhjale õhukese kihina moosi, aja õrnalt laiali. Vala peale hapukoore mass. Küpseta 175 kraadi juures 30-45 minutit (kook võib küpseda natukene lõhki). Ahjust välja võttes võdiseb ta natuke, lase taheneda. Serveeri meelepärase moosiga.
No comments:
Post a Comment