Tuesday, April 6, 2010

Irish soda bread (umbes 12-13 viilu)


Ma nimetaks selle lihtsalt magusaks rosinasaiaks. Mõnus, pehme ja hea. Eriti sooja piimaga. Kerkis mis hirmus, hea oli kohe vaadata. Retsept pärineb siit. Märgiks ära veel selle, et seda oli nii lihtne valmistada, et sellega saab küll igaüks hakkama.

Vaja läheb:
7.5dl jahu
4.5dl keefiri
3sl võid (umbes 55g)
1 muna
1tl küpsetuspulbrit
1tl soodat
0.5tl soola
3-4sl suhkrut
3 peotäit rosinaid

Pane rosinad tunnikeseks likku. Sega omavahel kõik kuivained. Klopi lahti muna ja sega keefiriga ning kalla kuivainete segule. Sega ühtlaseks massiks. Seejärel lisa toasoe või ning lõpus kurnatud rosinad. Kalla tainas suurematsorti keeksivormi (näiteks 13x23 või ise kasutasin 29x10). Küpseta 165 kraadi juures 75 minutit, või kuni sai on küps (kontrolli hambatikuga).


Üks viil annab umbes 160 kalorit.

No comments:

Post a Comment