Monday, May 31, 2010

Vana Tallinna maitselised martsipani-rabarberitaskud (10tk)


Nende pirukate valmistamine algas sellega, et ma tuhnisin mööda Tallinna toidupoode, püüdes leida tavalist Kalevi martsipanibatooni. Täiesti lootusetu. Selline asi ajas pahaseks ikka küll- kui midagi vaja on leida, siis ei ole! Lõpuks, läbi meeleheite nägin maiustuste letil Vana Tallinna maitselist martsipani. Sel hetkel tabas mind täielik inspiratsiooniplahvatus ja see Vana Tallinna maitseline martsipan oli lõppkokkuvõttes väga hea leid. Olin juba peaaegu unustanud, kui maitsev see olla võib.Täidis tuli imehea, ja martsipan andis tõesti palju juurde. Selline mõnusalt kreemine, karamelline ja kergelt alkoholine maitse. Pirukate inspiratsiooniallikaks oli Toidutare.


Vaja läheb:
 500g pärmi-lehttaigent (usun, et sobib ka lehttaigen)
160g Vana Tallinna martsipani (4 pakki)
125g Tere vanillipudingut
2sl fariinisuhkrut
2sl suhkrut (rabarberitele segamiseks)
2-3 vart rabarberit
1sl tärklist
5 puutikku (murra iga tikk pooleks)

Koori ja haki rabarbrid väikesteks tükkideks, sega 2sl suhkruga ja jäta mõneks ajaks seisma. Haki martsipan pisikesteks tükkideks. Sega juurde vanillipuding, fariinisuhkur ja tärklis. Vala rabarberitest nõrgunud vesi ära ning sega rabarberid martsipani-pudingusegule juurde.Rulli tainas lahti, nii et saaks lõigata 10 ruudukest. Tõsta iga ruudu keskele täidist. Suru iga ruudu otsad kokku ja kinnita need puutikuga. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit (umbes seni, kuni pealt tõmbuvad kuldpruuniks). Lase veidi jahtuda.

Sunday, May 30, 2010

Kohupiima-pannkoogid


Pühapäev ja pannkoogid on minu jaoks üks väheseid traditsioone. Pühapäev on üldse selline päev, kus tahaks rahulikult olla ja nokitseda. Täna ärkasin ka üllatavalt varakult ja tegelikult olin juba päevi unistanud kohupiima pannkookidest. Mõeldud tehtud. Mustsõstra moos sobis eriti hästi pannkookide juurde! Sellest kogusest jätkub ühele suurele sööjale.

Vaja läheb:
150g kohupiimapastat
4sl hapukoort
3sl suhkrut
0.5tl soola
2dl jahu
1tl vanillisuhkrut
2 muna
0.5tl soodat

Klopi munad suhkru ja vanillisuhkruga lahti. Sega juurde kohupiimapasta, hapukoor ja sool. Sõelu juurde jahu ja kõige viimasena sega juurde sooda. Küpseta pannil keskmisel kuumusel.

Friday, May 28, 2010

Jäätis- lihtsamast lihtsaim!

Päris tihti käisin Ragne blogist seda jäätiseteemalist postitust uudistamas. Kõik kiitsid ja tänasid, mis andis tõuke sellele, et ise ka järgi proovida. Ausaltöeldes ei teagi, mis mind nii kaua tagasi hoidis. Nüüd sai mu esimene jäätis tehtud, ja peab ütlema et vaimustus on suur. Võib öelda, et isegi parem kui poejäätis. Ei mingit jäätisemassi pidevat segamist ja sellega jamamist-kõik valmib ilma vaevata. Soovitan kindlasti proovida! Lisandeid saab lisada nii, kuidas hing ihaldab :)
Sellest kogusest saab 2l jäätist. Mina jaotasin koguse kaheks ja tegin kahe erineva lisandiga jäätised.

Vaja läheb:
600ml vahukoort (3 väikest pakki)
1 purk kodenspiima (suhkruga)
100g Geisha shokolaadi (lisand nr1)
0.5 pakki Domino küpsiseid (lisand nr2)

Vahusta vahukoor õrnaks vahuks. Lisa kondenspiim ja vahusta edasi, tugevaks vahuks. Tõsta pool segust teise kaussi. Haki lisandid, tõsta ühte kaussi Geisha shokolaadi tükid ja teise kaussi Domino küpsise tükid. Sega lusikaga läbi ja vala sügavkülma minevatessee anumatesse (Kasutasin jäätisekarpe. Sobivad ka erinevad vaakumkarbid). Lase umbes 6 tundi või üleöö külmkapis seista.




 Esimesel pildil on jäätis küpsisetükkidega, teisel Geisha shokolaadiga. (Pealtvaadates erilist vahet polegi...)

Tuesday, May 25, 2010

Rabarberimuffinid (12tk)


Kui tahta, leiab küpsetamiseks alati põhjuse. Tänasest algas minu jaoks ametlikult suvi! Kõik rasked mõttetööd ja varajased ärkamised on nüüd mõneks ajaks seljataga. Selle puhul tahtsin teha midagi väikest, aga sümboolset. Muffinid on alati lollikindel variant. Otsustasingi enda premeerimiseks ühe rabarberimuffini taina kokku segada. Lihtsad, mahlased ja maitsvad rabarberimuffinid.


 Vaja läheb:
2-3 vart rabarberit
2sl suhkrut rabarberile
80g võid
2dl hapukoort
5sl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
3 muna
4.5dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
2sl tärklist
Kaunistuseks: mandlilaaste

Koori ja tükelda rabarberid väikesteks kuubikuteks. Sega juurde 2sl suhkrut ja jäta seisma, et vedelik välja nõrguks. Sulata kausis või ja jäta jahtuma. Teises kausis sega hapukoor, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Sõelu juurde jahu ja küpsetuspulber. Sega juurde ka jahtunud sulavõi. Vala rabarberitest nõrdunud vedelik ära. Sega rabarberikuubikud 2sl tärklisega läbi ning lisa tainale. Tõsta lusikaga muffinipesadesse, raputa peale mandlilaastud ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit.


Üks muffin annab keskmiselt 205 kcal.

Monday, May 24, 2010

Ricotta-rabarberi purukook kaerajahuga

Endiselt olen rabarberikookide lainel. Seekord tahtsin teha midagi, mis sisaldaks mu uut lemmikut- ricottakreemi. Ja täpselt selle soovi järgi leidsin juhtumisi siit sobiva retsepti. Kaerajahu saab edukalt kohviveski abiga kaerahelvestest jahvadata (seda tegin mina ka). Üleüldse üllatas kaerajahu mind väga. Andis huvitavama ja mõnusama maitse. Tainast valmistades pidin end väe ja võimuga tagasi hoidma, et koogi jaoks ka midagi alles jääks. Kook ise on selline kreemjas, mahlane, pehme põhjaga ja pealt krõbeda koorikuga.



Vaja läheb:
5dl kaerajahu (5dl kaerahelvestest jahvatatult)
3dl + 1dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
1tl soola
2dl hapukoort
1 muna
175g võid
4-5sl suhkrut
2tl vanillisuhkrut

500g ricottakreemi
3sl suhkrut
3 muna
2tl vanillisuhkrut
4-5 suuremat rabarberivart  + 3sl suhkrut rabarberi segamiseks
2sl tärklist

Eeltööna koori ja tükelda rabarbrid ja sega 3sl suhkruga ning jäta seisma. Mõne aja pärast saad välja nõrgunud mahla ära kallata.
Sega omavahel jahud, sool, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja tavaline suhkur. Sega juurde toasoe või ning töötle purutaoliseks massiks (jällegi on hea seda teha suure puust lusikaga). Tõsta pool tainast teise kaussi. Lisa ühele osale muna, 2dl hapukoort ja ülejäänud 1dl jahu. Sega ühtlaseks massiks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26-28cm koogivormi põhja. Koogivormi ääred määri enne võiga.
Vala ära rabarbritest nõrgunud mahl. Sega juurde tärklis ning tõsta pool rabarbri kogusest tainale. Sega omavahel ricottakreem, suhkur, vaniljesuhkur ja munad. Vala täidis põhjale. Tõsta täidisele peale ülejäänud rabarbrid. Viimasena raputa peale puru. Küpseta 200 kraadises ahjus 40-45 minutit.



Saturday, May 22, 2010

Ahjupannkook



Avastasin enda jaoks uue pannkoogi valmistamise viisi. Vahel kohe üldse ei viitsi hommikul pikalt pliidi taga seista ja pannkooke küpsetada. Aga samas midagi nagu tahaks teha ja süüa. Vot, laiskadeks hommikuteks on ahjupannkook küll ideaalne lahendus. Meenutab pakse lusikapannkooke. Hästi sobib juurde natukene hapukam moos, mina sõin ploomimoosiga. Hapukoore asemel võib julgelt kasutada maitsetsamata jogurtit, tavalist jogurtit, keefirit või isegi kohupiimakreemi. Idee sain Nami-namist.


Vaja läheb:
3 muna
3dl piima
2dl jahu
1tl soola
2.5sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
3dl hapukoort


Klopi munad lahti, lisa piim. Sõelu juurde jahu, lisa sool, suhkur, vanillisuhkur ning hapukoor. Sega läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga nii, et ulatuks üle äärte (või määri ahjuplaat võiga) ning vala tainas plaadile. Küpseta 225 kraadi juures 25-30 minutit. Serveeri moosi ja tuhksuhkruga.


Jaotasin pannkoogi kuueks ruuduks, seega annab üks tükk umbes 250 kcal.

Wednesday, May 19, 2010

Rabarberi-mandlikreemi pirukas


Kui rabarber maa seest juba välja piilus, ootasin hetke, millal saaks teha esimese rabarberikoogi. Nägin seda retsepti ja kohe tekkis huvi just selle koogi järgi. See mandlikreem tundus tõeliselt ahvatlev! Kui kook ahjus oli, võis köögis tunda eriti mõnusat lõhna- tõotas tulla midagi head ja maitsvat! Oi, see oli üks TÕELISELT kreemjas ja mahlane amps, mida täiendas krõbe kaerahelbe põhi. Lausa jumalik. Terve pere kiitis ning jagas minuga seda vaimustust. Jällegi, üks väga kiiduväärt kook. Ning kuna on rabarberi hooaeg tuleb võimalust kasutada ja katsetada erinevate küpsetistega, kus peaosaliseks ongi just rabarber.


Vaja läheb:
100g võid
4tl suhkrut
1 muna
3dl jahu
1dl kaerahelbeid
1tl küpsetuspulbrit

300g kodujuustu
100g hapukoort
50g kooritud mandleid (u 2 peotäit)
6sl + 2sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
3 muna
3 suuremat rabarberi vart
2tl tärklist (rabarbrile) + 2tl tärklist (täidisele)


Põhja jaoks hõõru toasoe või suhkruga ning lisa muna-sega ühtlaselt läbi. Lisa kaerahelbed, jahu ja küpsetuspulber ning sega/sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm koogivormi põhja nii, et äärtele jääks umbes 1cm tainast. Tõsta täidise valmimise ajaks külmkappi.
Tõsta kaussi kodujuust ning töötle seda ühtlasemaks massiks (kasutasin suurt puu lusikat millega hõõrusin kodujuustu kausi ääre vastu, et moodustuks pehmem ja ühtlasem mass). Lisa ka hapukoor. Peenesta kohviveskis mandlid 6sl suhkruga. Lisa mandlimass, 2tl tärklist, munad ja vanillisuhkur kodujuustu-hapukoore segule ja sega läbi. Puhasta rabarber, lõika varred pikkupidi pooleks ning tükelda väikesteks kuubikuteks. Sega eraldi kausis rabarber 2sl suhkruga ja jäta natukeseks seisma. Kalla ära rabarberitest nõrgunud vesi nind sega juurde 2tl tärklist. Tõsta segu lusikaga tainale. Vala peale täidis. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Hea nõu- kui kodus pole kooritud mandleid (nagu minul) siis vala mandlitele keev vesi peale ja lase paar minutit seista. Nii tuleb mandlitel koor pealt nagu supsti, tuleb ainult laiemast otsast sõrmedega korra pigistada.

Tuesday, May 18, 2010

Lihtne juustuse maitsega lillkapsasupp


Minu postitustele on tulnud väikene paus ning selleks on ka hea põhjendus. Möödunud on kahe pereliikme sünnipäevad, mille tähistamisel lähtusime põhimõttest parem-rohkem-kui-vähem. Tagantjärgi mõeldes üsna tobe, eksole. Aga sünnipäevadest jäi järgi kooke, torte, kringleid, salateid jne. Ühesõnaga me oleme söönud ja söönud ning täna oli mul selline tunne, et kõht lausa karjus millegi kerge järgi. Vaatasin külmkapis veidi ringi ning praktilisuse mõttes otsustasin kasutada ära lillkapsa ja küüslaugu-juustu dipikastme. Tegelikult seda suppi võib teha nii merevaigust, toorjuustust ja isegi piimast-küüslauk sinna juurde lisatuna kindlasti.
Kogused on mõeldud ühele suurele sööjale.


Vaja läheb:
200g lillkapsa õisikuid (u.4dl)
200g küüslaugu-juustu dipikastet (või merevaiku, toorjuusutu...)
väike punt tilli
murulauku
sool-pipar


Keeda lillkapsa õisikud kergelt soolases vees pehmeks (umbes 7-8 minutit). Seejärel tõsta lillkapsas lusika abi kasutades teise kaussi. Lisa lillkapsa puljongile dipikaste ja sega hoolega läbi. Haki till ja murulauk ning lisa vedelikule. Lisa ka sool ja pipar. Kuumuta paar minutit. Seejärel tõstakeedetud lillkapsa õisikud tagasi vedelikku ning kuumuta veel paar minutit.


Wednesday, May 12, 2010

Lahtine pirukas singi ja sinihallitusjuustuga


Tegin väikese inventuuri arvutis olevatele toidupiltidele ja avastasin, et olin unustanud eelmisel nädalal küpsetatud maitsva sinihallitusjuutupiruka retsepti siia üles panna. Vend ja isa, kes muidu kõige suuremad sinihallitusjuustu sõbrad pole sõid seda pirukat suure isuga. Mina aga olen täiesti vaimustuses sellest- mõnus kaerahelbene põhi ja sinihallitusjuust moodustavad ideaalse koosluse. Pilt tuli natukene nadi välja, aga usun et sellest pole väga hullu. Mai kuu on üks askeldamist ja sebimist täis kuu- igasugused tähtpäevad ja sünnipäevad. See annab aga hea võimaluse uhkete tortide ja kookide küpsetamiseks. Reedel on minu enda tähtis päev- mõtlesin ja mõtlesin, et mida uhket ja head siis küpsetada. Idee on nüüdseks olemas, sellest lähemalt reedel, või halvemal juhul laupäeval.

Vaja läheb:
75g pehmet võid
1tl soola
1tl küpsetuspulbrit
1 muna
2.5dl jahu
1.5dl kaerahelbeid

250g sinki
1 suurem sibul
50g sinihallitusjuustu
2 muna
2dl piima
sool, pipar

Löö muna lahti ja sega soolaga. Lisa toasoe või ja vähehaaval jahu ning ka küpsetuspulber. Lisa vaheldumisi ülejäänud jahu ja kaerahelbed ning sõtku/sega ühtlaseks massiks. Pane u 15 minutiks külmkappi.
Samal ajal haki sink, sibul ja sinihallitusjuust väikesteks kuubikuteks. Pruunista pannil sibul, lülita kuumus välja ja lisa juurde sink, sega läbi. Võta tainas külmkapist, rulli rattaks ja aseta 24cm koogivormi põhja nii, et ulatuks umbes 2cm ka äärtele. Küpseta põhja umbes 200 kraadi juures 10 minutit (et ääred alla ei vajuks, võid küpsetamise ajaks panna puutikukesed ääri hoidma). Võta põhi ahjust ja tõsta lusikaga singi-sibulasegu põhjale, aja ühtlaselt laiali. Seejärel laota peale väikesed sinihallitusjuustu kuubikud. Sega omavahel kausis piim ja munad ning maitsesta soola ja pipraga. Vala piruka põhjale ja küpseta 200 kraadi juures veel 25-30 minutit, või seni kuni muna-piimamass on hangunud. Enne serveerimist lase jahtuda.

Monday, May 10, 2010

Seene-juustutäidisega munarull

Nägin ühte Selveri retsepti, millel oli kala-juustutäidisega munarull. Jätsin taina komponendid meelde ja asusin emadepäeva hommikul katsetama. Väga lihtne töökäik- sega kokku, vala ahjuplaadile ning oota ja vaata. Alguses ehmusin kui nägin, mis ahjus toimus-see omletilaadne tainas kergitas end peaaegu ahju lakke. Õnneks vajus pärast ilusti ühtlaselt sirgeks. Taina võib võtta ainult baasretseptiks ning täidise tegemisel saab improviseerida vastavalt maitsele ja tujule.


Vaja läheb:
3 muna
4.5dl piima
1-2sl hapukoort
2.5dl jahu
1tl soola

5dl seeni
4dl riivjuustu
2 sibulat
200g kodujuustu
tilli
1tl soola

Löö munad vahtu, lisa hapukoor ja piim. Lisa juurde jahu ning sool ja sega ühtlaseks tainaks (jääb hirmutavalt vedel mass, aga ei tasu end heidutada lasta...). Pane ahjuplaadile küpsetuspaber nii, et ka ääred oleks ilusti kaetud. Seejärel vala tainamass küpsetuspaberile. Küpseta 225 kraadi juures 15-20 minutit.
Haki seened, sibul ja riivi juust. Prae sibul pannil kuldpruuniks, lisa sool ja seened ning prae paar minutit veel. Lülita kuumus välja, lisa juurde kodujuust ja sega läbi (kodujuust peaks enamvähem ära sulama). Tõsta valmis küpsenud tainas koos küpsetuspaberiga lauale. Lusika abil tõsta seenesegu ühtlaselt tainale. Raputa peale ka riivjuust. Rulli laiemast otsast tihedalt kokku (siin on hea kasutada küpsetuspaberi abi). Enne serveerimist raputa rullile peale juustu ning pane 5-10 minutiks ahju, et juust saaks sulada.

Sunday, May 9, 2010

Legendaarne küpsisetort


Seda küpsisetorti olen ma teinud aastaid ja see on saanud meie pere suurimaks lemmikuks. Enamikel tähtsamatel puhkudel ja tähtpäevadel on see lihtne küpsisetort laual. Puding annab sellise mõnusa kreemja maitse ja kohviga immtutamine annab omaltpoolt mahlakust. Küpsised on laotud 3x4 laiuselt ja neid on 5 kihti.



 Vaja läheb:
4.5 pakki heledaid küpsiseid (Selga)
250g Tere kakaopudingut
250g Tere vaniljepudingut
200ml vahukoort
3tl suhkrut

Immutamiseks:
2.5dl vett
2tl lahustuva kohvi pulbrit

Sega omavahel vesi ja lahutstuv kohvi. Kasta küpsised ükshaaval kohvi sisse ja lao valmis esimene kiht. Määri küpsistele pool vaniljepudingust. Kasta küpsised jälle ükshaaval kohvi sisse ja lao peale teine kiht. Nüüd määri peale pool kakaopudingust. Tee nii 5 kihti. Seejärel vahusta vahukoor 3tl suhkruga tugevaks vahuks. Määri vahukoor viiendale küpsisekihile, võid ka äärtele määrida. Pane külmkappi üleöö seisma. Kaunista vastavalt maitsele (riivitud shokolaad, marjad, pähklid vms...)

Tuesday, May 4, 2010

Kaerahelbe-kookoseküpsised (34 tk)

Kaerahelbeküpsised on alati mul ühed lemmikud olnud- sellised lihtsad ja kodused. Mõned kuud tagasi nägin seda retsepti ning minus tärkas huvi neid valmistada. Väikeste muudatustega said nad valmis küpsetatud. Olin enda peas juba ette kujutanud, et pistan pool küpsisest sulatatud shokolaadi sisse, raputan peale kookoshelbeid ja lasen shokolaadil tahkuda. Aga kui küpsised ahjust tulid ja ma ühte maitsesin, kadusid kõik mu kaunistamissoovid. Maitses niisama lihtsana väga hästi, koduselt ja kaerahelbeselt. Säilivad hästi, järgmistel päevadel maitsevad isegi veel paremini. Need on küll minu uued lemmik-küpsised!

Vaja läheb:
100g toasooja võid
4sl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
1 muna
2.2dl kaerahelbeid
3dl jahu
1tl kaneeli
1tl küpsetuspulbrit
5sl kookoshelbeid
1sl hapukoort/piima

Sega omavahel pehme või, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa juurde muna ning sega ühtlaselt läbi. Sega eraldi kausis omavahel kõik kuivained ning vala muna-või segule ja sega ühtaselt läbi. Vajadusel lisa ka 1sl hapukoort. Võta teelusikatäis tainast, vooli käte vahel kastani suurune pallike, vajuta natuke lamedamaks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee nii kogu tainaga. Küpseta 175 kraadi juures 25 minutit, või seni, kuni küpsised hakkavad pealt kuldpruuniks tõmbuma. Lase veidi jahtuda.

Üks küpsis annab umbes 63 kcal.




Ma ei saa märkimata jätta oma tänahommikust maitseelamust. Sõin uut Tere mustsõstra-vaniljejogurtit. See maitses nii suviselt ja selles oli tunda 100% puhast ja tugevat mustsõstra maitset. Tegi tuju kohe heaks lausa. Kujutan ette, kui hästi see sobiks suvise marjakoogi katteks! Jogurti ostsin Selverist, nägin ka Prismas.

Sunday, May 2, 2010

Üllatusmuna

Ma olen üks suur kanamuna fänn-nii keedetud kui praetud kujul. Üleüldse söön ma põhimõtteliselt kõike. Ühel pärastlõunal tuli praemuna isu- üllatus üllatus, ühe asemel sain hoopis kaks.Tegemist on siiski maa-kanamunaga, Viljandi kanakestelt.

Saturday, May 1, 2010

Vaniljekreemi stritsel mandlitega


Täna hommikul sattusin enda üllatuseks puht juhuslikult pärmitainast valmistama. Kapist vaatasid vastu vaniljekreemi pakid ning sellest piisas, et otsus langetada. Vaniljekreemi jaoks võtsin pool kogust valmistamisõpetuses olevast vedelikukogusest, et tuleks paksem kreem. Kui aega ja viitsimist on, siis on parem ise kreem valmistada. Stritsel kadus laualt imekiirelt, maitses soojalt väga mõnusalt ja kreemiselt. Jahtunud küpsetise kohta ei oska midagi öelda, sest alles ei jäänud midagi : )

Antud kogusest saab 2 väikest stritslit.


Vaja läheb:
25g pärmi
1dl piima + 1.5dl vett (2.5dl piima-vee segu)
0.5muna
1dl suhkrut + 3tl (pärmi vedeldamiseks)
1tl soola
9dl jahu
2-3sl õli

1 pakk vaniljekreemi pulbrit
3 peotäit mandleid
0.5 muna määrimiseks
kaneeli

Pudenda pärm kruusi, lisa 3tl suhkrut ja sega. Lase natuke seista, kuni pärm on vedel. Sega omavahel soe vesi ja piim. Lisa vedaldatud pärm piima-vee segule. Löö muna tassi, sega läbi ja vala pool sellest piima-pärmi segusse. Lisa 1dl suhkrut ja 1tl sool. Sõtku juurde jahu. Kõige lõpus lisa õli ning sõtku läbi. Pane sooja kohta kerkima umbes 30-45 minutiks.
Valmista vaniljekreem ja haki mandlid. Lase kreemil veidi jahtuda. Jaota tainas kaheks palliks. Rulli üks pall laiali, piklikuks ristkülikuks. Sega omavahel vaniljekreem ja mandlid ning tõsta pool täidisest lusikaga ristküliku keskele. Raputa peale natukene kaneeli. Taina ääred lõika mõlemalt poolt umbes 2cm laiusteks ribadeks. Põimi ribad omavahel (tõsta kõigepealt üks riba täidisele, siis vastasolev riba sellest üle, jne...) Suru mõlemalt poolt stritsli otsad kokku, et täidis välja ei voolaks. Tee sama ka teise tainapalliga. Tõsta ahjuplaadile ja lase veidi kerkida. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit. Poole küpsetusaja pealt pintselda stritslid üle munaga.