Saturday, April 24, 2010

Ricottakreemi purukook marjadega (8-9 tk)



Mitu päeva vaatasin, et külmkapis on üks pakk ricotta kohupiima. Arvutis oli juba pikka aega ootamas ricotta koogi retsept seetõttu otsustasid seda katsetada. Hakkasin täidist valmistama, võtsin kohupiimalt kaane pealt ära ja üllatus oli suur- vastu vaatas kreemjas toorjuustu meenutav mass. Lugesin paki pealt: kohupiimakreem RICOTTA. Tohohh. See selleks, ei lasknud end heidutada. Kreem maitses koos suhkru ja vaniljesuhkruga nii hästi, et ma ei kaotanud lootust. Kook sai valmis, maitsesin- ooo! Tõesti, see oli viimase aja üks meeldivamaid üllatusi. See ricotta kreem on midagi erilist ja müstiliselt head. Usun, et tavalise kohupiimaga poleks pooltki nii hea tulnud. Kogu pere kiitis, ise jäin ka väga rahule. Kindlasti üks retsept minu lemmik-retseptide raamatusse juurde!

Vaja läheb:
175g võid
3.5dl + 1dl jahu
4sl suhkrut
1tl soola
1.5tl küpsetuspulbrit
2tl vanillisuhkrut
4sl kakaod (naturaalne)

500g ricotta kohupiimakreemi
3 muna
1tl vanillisuhkrut
3sl suhkrut
1tl tärklist (marjade segamiseks)
2dl marju (kasutasin mustsõstraid)

Puru jaoks vala 3.5dl jahu ja ülejäänud kuivained kaussi-sega. Lisa või ja töötle puru taoliseks massiks (seda on hea teha suure puulusikaga). Suru 2/3 tainast 26cm koogivormi põhja. Kaussi jäänud 1/3 purule lisa ülejäänud 1dl jahu, sega kuni tekib veel purusem mass. Valmista täidis- sega ricotta kohupiimakreem munade, suhkru ja vaniljesuhkruga ning kalla koogipõhjale. Sega omavahel tärklis ja marjad ning raputa täidisele peale. Viimasena pudista peale puru. Küpseta 200 kraadi juures 35-45 minutit. Lase veidike jahtuda enne serveerimist.

6 comments:

  1. kas ricotta sisse muna ei pannud? tundub väga maitsev, kavas täna järeleproovida :)

    ReplyDelete
  2. Oi, panin ikka. Unustasin siia juurde kirjutada. Aitähh meelde tuletamast :)

    ReplyDelete
  3. kas seda päris kakaod, mida ei kasutata kakaojoogi tegemiseks - mõrudam. Või kakaojoogi omad( nestle, oboe jne) ?

    ReplyDelete