Thursday, April 22, 2010

Küpsetatud jogurtikook (8tk)


Mulle meenus kui pehme ja kreemja maitse annab jogurt küpsetistele. Kuna meie pere on suur jogurtisõber, on meil alati külmkapp jogurteid täis. Suurest sümpaatiast selle piimatoote vastu otsustasin proovida seda lihtsat jogurtikooki. Tavalise igava muretaina põhja asemel tegin kakao-kaerahelbe põhja. Mõnus krõbe põhi ning siidine täidis moodustavad igati hea koosluse. Lihtne, väga maitsev!

Vaja läheb:
75g pehmet võid
1.5dl kaerahelbeid
2. 3dl jahu
0.5tl küpsetuspulbrit
2sl suhkrut
1sl kakaod
1 muna

400g jogurtit (kasutasin 2% maasikajoguritit)
3 muna
1tl vanillisuhkrut
2-3sl paksemat moosi

Valmista põhi- selleks sega omavahel muna, suhkur ja kakao. Lisa või ja vähehaaval jahu ning küpsetuspulber. Vaheldumisi lisa kaerahelbed ja jahu, sega kuni tekib ühtlane mass (mingi hetk on kergem sõtkuda, kui tainas enam nii kleepuv pole). Pane umbes 15 minutiks külmkappi.
Rulli tainas lahti, aseta 24cm koogivormi põhja nii, et ulatuks veidike ka äärtele. Määri koogi põhjale õhukese kihina moosi. Sega omavahel jogurt, munad ja vanillisuhkur ning vala põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.
Kook jääb ahjust välja võttes veidike võdisema. Lase mõni tund taheneda. Maitseb kõige paremini külmalt.


Üks tükk annab umbes 240 kcal.

9 comments:

  1. Mmm kui isuäratav.
    Olen ise ka suur jogurtisõber :)

    ReplyDelete
  2. Siis ei jää muud üle kui järgi proovida :)

    ReplyDelete
  3. Mul tuli suur isu seda proovida.

    ReplyDelete
  4. Aga isu peab saama ju rahuldatud :)

    ReplyDelete
  5. ahjus....veel 30 min.

    ReplyDelete
  6. Käiku läks maitsestamata kreeka jogurt, talu kana munad andsid koogile ilusa kollase värvi ja mustikamoos sobis põhjale hästi- kokku sai väga maitsev kook, mida oli ka lihtne valmistada!

    ReplyDelete
  7. kas see kogus jahu 23dl on ikka õige

    ReplyDelete
  8. Tore tähelepanek. Kindlasti ei ole 23dl vaid 2.3. Kirjastiil on selline totter, et kaotab selle punkti ära. Ikka 2.3 dl on :)

    ReplyDelete