Sunday, April 11, 2010

Kohevad lusikapannkoogid (2-3 sööjat)


Pannkookide tegemiseks on päris raske mingit kindlat retsepti anda. Igal ühel on välja kujunenud oma kindel küpsetamise viis. Mulle maitsevad väikesed paksud pannkoogid. Arvan, et see on mõjutus lapsepõlvest, kus vanaema juures sai peaaegu et iga hommik selliseid väikseid ja pakse pannkooke söödud. Ise olen kogu aeg üritanud sinnamaani välja jõuda, et ka mul tuleksid sellised vanaema-laadi pannkoogid. Peab ütlema, et tänased pannkoogid olid peaaegu täpselt see, mida ma otsinud olen. Arvan, et see paksus ja kohevus oli saavutatud tänu keefiri-hapukoore kooslusele.

Vaja läheb:
2 muna
150g hapukoort
1-2dl keefirit
3sl suhkrut
3dl jahu
0.5tl soola
1tl vanillisuhkrut
1tl soodat

Sega munad suhkruga, lisa keefir ja hapukoor ning sega veel. Lõpuks sõelu juurde jahu ja teised kuivained ning sega ühtlaseks tainaks. Kui tainas on liiga paks, siis lisada veel keefirit.

5 comments:

  1. Mmm... kõht on tühi ja neid pugiks praegu küll:)

    ReplyDelete
  2. Ilus kevadine päike paistab neile peale :)

    ReplyDelete
  3. Ideaalne pühapäeva hommik. Pugisin neid suure rõõmuga :)

    ReplyDelete
  4. Head väiksed kohevad koogikesed tulevad ka lihtsalt keefirist (kaalusõbralikum variant kui hapukoor). Kohevse nipp on eraldi vahustatud munavalged, mis siis kõigele muule viimasena õrnalt segades lisatakse!

    ReplyDelete
  5. Keefirit ei olnud hommikul käe pärast, 1dl piima töötas ka. Väga armsad paksukesed tulid. Järgmiseks kohupiimapannkoogid! :)

    ReplyDelete