Thursday, April 8, 2010

Kaneeliküpsised (40tk)


Need küpsised on inspireeritud kaneelirullidest. Kui nad ahjus küpsesid oli köök mõnusat kaneelihõngu täis. Isegi selline kergelt jõulude lõhn oli. Mõnus. Sobivad hästi külma piima juurde, või tassi tee kõrvale.

Vaja läheb:
4dl jahu
100g toasooja võid
1 muna
1tl vanillisuhkrut
4sl suhkrut + peale raputamiseks natukene
1tl küpsetuspulbrit
3sl kaneeli + peale raputamiseks natukene
1-2sl piima


Sega omavahel kausis kõik kuivained. Lisa juurde või, ning sõtku läbi(tainas jääb hästi kuiv ja purune). Lisa juurde muna ning sõtku veel. Kuna tainas on üsna kuiv lisa ka paar sortsu piima. Vormi ühtlane tainapall ja pane külmkappi umbes15 minutiks. Seejärel rulli tainas pikemat sorti ristkülikuks, umbes 0.5cm paksuseks või isegi veel õhemaks. Määri tainas võiga (nagu määriks võid leivale) ning raputa peale maitse järgi suhkrut ning kaneeli. Rulli laiemast otsast kokku, suru rulli veidi ning lõika umbes 0.5cm laiused rattad. Aseta ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.




Üks küpsis annab umbes 50 kalorit.

2 comments:

  1. Proovisin ka järgi. Kuid minu omad erinesid TÄIESTI sellest, mis siin pildil on. Palju tumedaad tulid. Ehk on asi selles, suurendasin natukene koguseid. Kuid see ei tohiks ju lugeda? Ja mis üleüldiselt Sinu retseptidesse siin puutub, siis nende järgi on hea teha! ( Ilusti kogused ja detailselt ka tegemisviis ) Ja see küpsetis ei jää mul kindlasti mitte ainukeseks!

    ReplyDelete
  2. Väga tore on kuulda, et retsepte on lihtne järgida :) Eks see värvus oleneb suuresti kaneeli kogusest, isegi jahust, suhkrust ja lausa munadest. Aga põhiline on ju see, et hästi maitseksid :)

    ReplyDelete