Sunday, April 18, 2010

Juustu-sarvesaiad (16tk)



Üllatavalt lihtne retsept, nii valmistamise kui koostisosade poole pealt. See-eest on tulemus nii maitsev, et on raske end tagasi hoida. Saiakesed kadusid ahjust tulles mõne hetkega. See tähendab ainult seda, et järgmine kord tuleb teha topeltkogus. Ja tainas on väga praktiline-seda saab kasutada ka muude soolaste pirukate tegemiseks ning täidise saab valida vastavalt hetke eelistustele. Ideaalsed saiad, mida hommikul kiirelt valmistada ja seejärel kohvi kõrvale nautida. Tänuväärne retsept pärineb jällegi Nami-Namist.

Vaja läheb:
4dl jahu
2dl riivjuustu
2tl küpsetuspulbrit
0.5tl soola
50g margariini
2dl hapukoort

Täidis:4 paksu viilu juustu
Peale määrimiseks: muna

Riivi juust ja sega jahu, küpsetuspulbri ja soolaga. Lisa juurde pehme margariin ja hapukoor. Sega/sõtku ühtlaseks massiks. Kui tainas on natuke kleepuv, lisa veel jahu. Jaota tainas kaheks palliks. Rulli õhukeseks kettaks ja lõika neljaks, seejärel lõika iga sektor omakorda kaheks (ehk terve ratas tuleb lõigata 8'saks osaks). Lõika iga viil juustu neljaks kangiks ja seejärel veel pooleks. Aseta sektori laiemasse ossa kaks väikest kangi juustu, keera laiemast otsast rulli, aseta ahjuplaadile ning painuta veidike kõveraks. Toimi samamoodi ülejäänud sektoritega. Seejärel korda eelnevat teise tainapalliga. Määri sarvesaiad pealt munaga ja küpseta 200-225 kraadi juures 10-15 min või seni kuni nad on pealt kuldpruunid.


Üks saiake annab umbes 130kcal.

6 comments:

  1. Very nice I really like the texture of these!
    they look warm and delicious!

    ReplyDelete
  2. (Y)Lihtsalt SUPER küpsetis!

    ReplyDelete
  3. Mega hea retsept!

    ReplyDelete
  4. Nüüd meie pere hittküpsetisi!
    Aitäh retsepti jagamast :)

    Külli

    ReplyDelete