Wednesday, September 29, 2010

Põhjata juustupirukas


See on üks minu lemmikutest soolastest pirukatest. Valmib lihtsalt ja kiirelt ning on hea kaaslane veini või õlle kõrvale. Koos salatiga sobib väga hästi kergemaks õhtusöögiks. Väga hea mõte on pirukasse lisada hakitud sinki/suitsukana/sibulat/paprikat/seeni jne. Kuna minul endal ei olnud ühtegi meelepärast lisandit käepärast, valmis tavaline juustupirukas. Oluline on silmas pidada, et pirukas tahab kohe kindlasti maha jahtuda. Siis ta taheneb ja maitseomadused muutuvad intensiivsemaks.

Vaja läheb:
400g 0.1% kodujuustu
5sl hapukoort
4 muna
8sl jahu
325g juustu
soola

Sega hapukoor kodujuustuga. Riivi juust, jäta peotäis riivjuustu kõrvale (hiljem peale raputamiseks) ja lisa ülejäänud riivjuust kodujuustu massi hulka. Löö tassis munad lahti ja sega kodujuustu hulka. Lisa jahu ja sool. Sega ühtlaseks tainaks. Vooderda küpsetuspaberiga 24cm läbimõõduga koogivorm, võita ääred. Vala tainas vormi ja küpseta pirukat 200 kraadi juures 30-40 minutit. Küpseamise lõpus raputa pirukale peale ülejäänud riivjuust ja lase sulada. Enne serveerimis lasta täielikult jahtuda.


Retsept mõningate muudatustega pärit Toidutarest.

2 comments:

  1. Kas sobib kasutada ka täisterajahu? Kui kaua peaks pirukas jahtuma, kas võib selle eelmisel päeval küpsetada?

    ReplyDelete
  2. Jäin oma vastusega vist veidi hiljapeale, aga ilmselt sobib ka täistera jahu, aga tuleb arvestada sellega, et see annab veidi spetsiifilisema maitse. Ja kindlasti tasuks eelmisel päeval valmis küpsetada :)

    ReplyDelete