Tuesday, September 14, 2010
Mahlane õunakook mandlitega
Üsna praktiline on kasutada ära praegust õunarohkust ning häälestada end õunakookide lainele. Õunakoogi retsepte on igasuguseid, aga millegipärast tunduvad nad mulle üpriski igavad. Lappasin läbi Õunakookide raamatu ning leidsin sellise retsepti, kus õun tuleb taina sisse hoopiski riivida. Sellest võib juba järeldada, et kook jääb väga mahlane ning pehme, seda ka järgmisel päeval. Võib öelda, et jahtununa oli see õunakook isegi maitsvam. Originaalretsept sisaldab rosinaid, kuid minu ettekujutuse järgi lihtsalt pidid selles koogis mandlid olema.
Vaja läheb:
5dl jahu
1tl kaneeli (kuhjaga)
2tl küpsetuspulbrit
3sl fariinisuhkrut + 4sl suhkrut
1dl õli
75g mandleid
2 muna
0.5dl punast vermutit (Filipetti Rosso, Martini) või hoopis õunamahla
2 suurt õuna
mandlilaaste
Lõika õunad neljaks, eemalda südamikud ning riivi jämeda riiviga. Sega omavahel jahu, kaneel, küpsetuspulber ning suhkrud. Vala juurde õli ning töötle purutaoliseks massiks. Haki mandlid (jätsin üsna suured tükid) ning sega puru hulka. Klopi tassis munad lahti. Sega tainale juurde munad, vermut/õunamahl ning riivitud õunad. Sega ühtlaseks tainaks. Vooderda küpsetuspaberiga 24cm lahtikäiv koogivorm, määri ääred võiga. Vala tainas vormi, raputa peale mandlilaastud ja küpseta 180 kraadi juures 45-55 minutit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment