Sunday, September 5, 2010
Viineripirukad (18tk)
Kui mõelda poe viineripirukatele, on seal alati liiga palju tainast ühe väikese viineri kohta. Kuna tekkis viineripirukate isu ei läinud ma mitte poodi vaid otsustasin ise küpsetada väikesed ja suupärased pirukad. Vahel on mul lausa häbi kasutada küpsetistes poest ostetud pärmi-lehttainast, sest selle kasutamine on lausa piinlikult lihtne. Aga samas, sellele lihtsusele võitleb vastu selle taina mõnus krõbedus ja kihilisus. Tainas sobib hästi magusatele- ja soolastele pirukatele, koogipõhjadeks ning lahtiste pirukate põhjadeks. Igati universaalne tainas, mis on mul alati sügavkülmas varuks.
Vaja läheb:
500g pärmi-lehttaigent
9 viinerit
Laota tainas laiali, vajadusel rulli. Lõika tainast 18 2cm pikka riba. Lõika viinerid pooleks. Keeruta iga viineri ümber tainas. Aseta pirukad ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
üldse mitte paha pärast, aga kui 9 viinerit pooleks lõigata siis saab ju 18 pirukat mitte 19 ;)
ReplyDeleteMatemaatikas olen alati tugev olnud. Aitähh :)
ReplyDelete