Wednesday, September 1, 2010

Banaani-vahukooretort



Seoses tänase piduliku päevaga otsustasin teha ka vastava tordi. Tegu on lihtsa kuid lollikindla ja maitsva variandiga.
Kook on väga mahlane ning banaan sobib imehästi vahukoore-kohupiimakreemiga ja annab selle tugeva maitse juurde. Biskviiti ma ise küpsetada ei viitsinud ja kui aus olla, ei julgenud (pole varem küpsetanud, pidin kindla peale välja minema). Tordipõhjana kasutasin tumedat biskviitpõhja, ilmselt seda säilitusaineid täis Poola produkti, kuid sellel ühel korral võib ju silma kinni pigistada. Lõppkokkuvõttes olen selle tordi maitsest võlutud, kindlasti teen seda veel. Mul on juba selline tunne, et sellest saab meie pere tähtpäevade tort, laisa inimese tort.

Vaja läheb:
1 tume biskviitpõhi (25cm läbimõõduga, need kõige suuremad)
2-3 banaani
400g vanilje kohupiimakreemi
3sl suhkrut
400ml vahukoort

Immutamiseks:
piima ja suur sorts 40% Vana Tallinnat

Kaunistamiseks
200ml vahukoort + 2sl suhkrut ja mandlilaaste

Lõika biskviitpõhi kolmeks. Immuta esimest kihti Vana Tallinna-piima seguga. Vahusta vahukoor pehmete tippude moodustumiseni. Lisa suhkur ja kohupiimakreem ning sega/vahusta ühtlaseks. Tõsta kreem esimesele kihile. Viiluta banaanid õhukesteks ratasteks. Kata biskviitpõhi banaanidega. Laota ühtlaselt peale natukene veel kreemi. Tõsta peale teine kiht, immuta seda ning jätka sama tegevust kuni viimase kihini. Kui kohupiima-vahukoorekreemi jääb veidi üle, võid katta sellega ka viimase kihi. Nüüd vahusta ülejäänud 200ml vahukoort suhkruga. Kata kogu tort vahukoorega. Raputa üle mandlilaastudega. Lase külmkapist vähemalt 3 tundi enne serveerimist seista.

6 comments:

  1. Seest on nii ilus triibuline, kõik kihid hästi näha :)

    ReplyDelete
  2. Valisingi just selle pärast tumeda biskviidi, et annaks kontrastsust veidi :)

    ReplyDelete
  3. See tundub väga maitsev ja sobib minu sünnipäevaplaanidega! tänud

    ReplyDelete
  4. ma kasutasin Vana Tallinna asemel Galliano vanillilikööri, kokku tuli üliheaa (Y) !!

    ReplyDelete