Tuesday, September 21, 2010

Purukattega kohupiima-õunakook


Tegemist on ühe mõnusalt koduse koogiga. Võtab veidi rohkem aega kui tavalised plaadikoogid kuid tulemus on tõesti seda väärt. Õunad võib viilutada, aga mina tegin hoopis kuubikud. Koogi teeb huvitavaks ka see, et tavalise muretaina põhja asemel on hoopis kookoshelvestega pehme koogipõhi. Kaneeli ei tasuks kindlasti välja jätta, sest maitse ja lõhna poolest annab ta palju juurde.
Igaks juhuks mainin ära ka selle, et homsest kuni pühapäevani laen ma patareisi Barcelonas, et ikka see talv üle elada. Sellest tingituna on ka postitustes väike paus.

Vaja läheb:
5dl jahu
4sl kookoshelbeid
4sl suhkrut
2tl küpsetuspulbrit
2tl vanillisuhkrut
150g võid
1 muna
1.25dl piima
1sl jahu

Kate:
3-4 suurt õuna
1tl kaneeli
1sl tärklist
400g kohupiima
3sl suhkrut
2 muna

Sega omavahel jahu, kookoshelbed, suhkur, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Sulata või, lase veidi jahtuda ning vala kuivainete segule ja sega purutaoliseks tainaks. Jaota tainas kaheks.
Ühele tainakogusele lisa 1sl jahu ja töötle veidi peenemaks puruks ja pane kõrvale seisma. Teisele poole jaoks (ehk koogipõhi) klopi muna koos piimaga lahti, lisa purutainale ning sega ühtlaseks tainaks. Voorderda 24cm koogivorm küpsetuspaberiga ning vala tainas vormi. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures u 10 minutit.
Samal ajal koori õunad, eemalda südamikud ning haki õuntest kuubikud. Lisa õuntele kaneel ja tärklis. Sega omavahel kohupiim, suhkur ja munad. Kui koogipõhi on valmis vala täidis koogipõhjale. Tõsta ühtlaselt peale õunad ning viimasena raputa peale eelnevalt kõrvale pandud puru. Küpseta 200 kraadises ahjus 40-45 minutit. Lase veidi jahtuda.

Retsept on pärit Nami-Namist.

3 comments:

  1. Võiks midagi uut välja mõelda, liiga palju on tuntud retseptide kopeerimist!

    ReplyDelete
  2. Aga selleks on Sul võimalus tuhnida üüratult suures interneti andmebaasis ;) Ei tasu arvata, et ma imeinimene olen, kes jõuab kooli ja eraelu kõrvalt kõike uut ja põnevat katsetada :)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete