Sunday, October 3, 2010

Kass Arturi kook



Kuna kirju koer maitseb mulle väga, keerles mõtetes juba pikemat aega ka kass Arturi kook. Sarnasust nende vahel peaaegu et polegi, väljaarvatud nende vorstilaadne kuju. Ilmselt selle valmistamine lükkus lihtsalt laiskuse tõttu edasi. Kuigi iseenesest on valmistamiskäik liigagi lihtne. Läksin siis poodi, korvi ei hakanud võtma ning jooksin mööda riiuli vahesi ringi endal käed magusaid asju täis. Kassa järjekorras heitis üks vanem proua mulle päris halvustavaid pilke. Ilmselt arvas ta, et kavatsen üksinda kõik kommid, halvaa ning maisipulgad ära süüa. Tegelikult see kõik oli ainult kokandusalaseks katsetamiseks. Eks esmamulje ole üsna tihti petlik. Aga kass Arturist veel nii palju, et see pälvis minu peres väga suurt poolehoidu. Tõsi, välimuse poolest pole ta kõige elegantsem magustoit, aga maitse poolest on meeldiv üllataja.

Vaja läheb:
150g võid
2 pakki iiriseid (Kalevi kiss-kiss)
100g Magic Sticks maisipulki (natukene vähem kui 1 pakk)

Sulata või ja iirised, sega ühtlaseks. Tõsta maisipulgad suurde kaussi ja vala neile iirisesegu peale. Sega ühtlaselt läbi. Seejärel tõsta toidukilele/küpsetuspaberile ning vormi maisupulkadest pikk vorstilaadne jupp (minul tuli neid 2 tükki). Aseta mõneks tunniks külmkappi tahenema.


3 comments:

  1. mmm, minu lemmik juba laspepõlvest! ja kui teha, siis vähemalt topelt koguses, siis saab pikaks ajaks isu täis söödud.

    ReplyDelete
  2. Topeltkogus on tõesti ainuõige variant. Meil sai see juba ühe päevaga otsa.

    ReplyDelete