Monday, October 18, 2010
Florentiinid (küpsised mandlilaastudest) 18tk
Florentiinid on mõnusalt krõbedad, aga samas õrnad mandlilaastud küpsise kujul. Mäletan, et keegi soovitas mul proodiva neid küpsiseid. Tõesti, kui mandlid ja mandlilaastud maitsevad on florentiinid lausa õnnistuseks. Sobivad hästi tee kõrvale nautimiseks või niisama krõbistamiseks. Soovi korral võib küpsiste alumise (sileda) ääre valge/tumeda shokolaadi sisse kasta. Äärmiselt lihtne valmistada ja küpsetusaeg on samuti lühike. Ilmselt üks hea variant ootamatute külaliste kostitamiseks. Retsept pärineb Nami-namist.
Vaja läheb:
125g mandlilaaste
4tl tuhksuhkrut
1 suur munavalge
ahjuplaadi määrimiseks õli/võid
Sega õrnalt omavahel mandlilaastud, tuhksuhkur ja muna. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pintselda kergelt õli/võiga üle. Tõsta lusikaga natuke tainast ahjuplaadile. Vajuta tainakuhi lamedaks ja veendu, et mandlilaastud oleksid üsna tihedalt üksteise ligi. Toimi nii ka ülejäänud tainaga. Küpseta 150 kraadises ahjus 15 minutit. Lase jahtuda ja eemalda ettevaatlikult noa või spaatliga küpsetuspaberi küljest. Säilita õhukindlas karbis.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment