Friday, July 30, 2010

Kondenspiima-vaniljekreemi kook vaarikatega



See kook on inspireeritud Toidutarest leitud retseptist. Siiski kujunes kõik veidi teisiti kui planeerisin. Kuna ma pole endisel üle saanud oma kondenspiima hirmust ja ei tahtnud nii meeletult magusat kooki, ostsin poest hoopis suhkruta kondenspiima. Üllatusena vaatas kodus mulle vastu üsna vedel piima laadne vedelik. Olukord vajas päästmist. Ei suutnud millegi muu peale tulla, kui lahustasin selles vedelas lurris 3sl vaniljekastme pulbrit. Tuli selline paksemat sorti rahuldav tulemus. Koogi põhja tegin küpsistest ning sealjuures avastasin ma enda meelest imetoreda alternatiivi lihtsale küpsisepuru+või põhjale. Lisasin küpsisepurule sulavõi ja nägin, et sellest jäi ilmselgelt väheks. Laisk nagu ma olen, võid uuesti sulatama hakata ei viitsinud. Laual olevast tassist piilusid vastu 2 õnnetut munavalget ja ma otsustasin nad küpsisepuru hulka segada. Tulemus oli päris huvitav-tekkis selline pehme tainalaadne mõnus mass (pilt kohe siin all), mida sai ilusti sõrmede abil koogivormi suruda. Eelküpsetasin teda ahjus paar minutit ja lõpptulemus oli huvitav ja mõnus mure põhi. Väga raske oli ära tunda, et see koogipõhi oli eelmises elus küpsis.


Vaja läheb:
180g Selga kakao küpsiseid (1 pakk)
2sl võid
2 munavalget

1 purk suhkruta kondespiima (320g)
1sl suhkrut
3sl Ekströms vaniljekastme pulbrit
2 muna
2 munakollast
1.5dl hapukoort
4dl vaarikaid

Põhja jaoks murenda küpsised ja sega või ning munavalgetega. Suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm koogivormi põhja. Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 5 minutit.
Täidise jaoks sega kondenspiim suhkru ja vaniljekastmepulbriga. Võib veel korra läbi sõela lasta, kui jääb tükiliseks. Klopi munad ja munakollased lahti ning lisa koos hapukoorega kondespiimasegule. Jaota vaarikad ühtlaselt koogi põhjale ning vala peale täidis. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 minutit.

3 comments:

  1. ega sul pole minuga mõnda head mustsõstrakoogi retsepti jagada? :)

    ReplyDelete
  2. Ikka on :) Ise olen endisedlt vaimustuses http://maitsevhea.blogspot.com/2010/04/ricottakreemi-kook-marjadega-8-9-tk.html sellest koogist.
    Aga tahaksin proovida veel nt http://perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=554:marjaplaadikook-kohupiimaga&catid=8:magusad-kuepsetised&Itemid=6 või http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=9455 seda. :)

    ReplyDelete