Thursday, July 22, 2010

Kakaokook hapukoore-mustsõstra täidisega

Paar päeva tagasi käisin Harku metsas mustikaid korjamas. Ei saa seda küll korjamiseks nimetada, aga jõupingutus oli see kindlasti. Sipelgaid, sääski ja muid hirmsaid loomi oli metsas nii palju, et ma otsustasin loobuda. Pealegi kummitas mind pidev maofoobia- mine tea kus mätta all end mõni maduuss peidab.  Täiesti juhuslikult ja üllatusena avastasin, et aias on mustsõstrad juba valmis saanud. Osad neist panin juba sügavkülma, et talvel oleks hea võtta ja kasutada. Ülejäänud marjadest otsustasin kooki teha. Tegelikult tahtsin ma ka täidise sisse panna kakaod, aga hajameelne nagu ma olen, ununes see täiesti. Tavalise mureda põhja asemel tegin pehme hapukooretainaga põhja ja peale mõnusa krõbeda puru.



Vaja läheb:
4dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
2sl kakaod (naturaalne)
5sl suhkrut
60g võid
1.5dl hapukoort
1 muna

400g hapukoort
1.5tl vanillisuhkrut
3sl suhkrut
2 muna
1sl jahu
1tl tärklist
3-4dl mustsõstraid + 1sl tärklist

4sl kaerahelbeid
60g võid
1.5dl jahu
1.5sl kakaod (naturaalne)
2sl suhkrut

Põhi- sega omavahel kuivained ning lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Sega juurde hapukoor ja muna, vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm läbimõõduga koogivormi. Eelküpseta põhja umbes 5 minutit.
Täidise jaoks sega omavahel kokku hapukoor, munad, suhkrud, jahu ja tärklis. Eraldi kausis sega mustsõstrad supilusikatäie suhkruga ning tõsta täidisesse ja sega läbi. Vala täidis põhjale.
Valmista puru- selleks näpi kuivained võiga purutaoliseks massiks ja raputa hapukoore-täidise peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-45 minutit. Maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt.

No comments:

Post a Comment