Thursday, July 15, 2010

Karamelline jäätis mandlitega


Sellistel tapvalt palavatel suvepäevadel on jäätis täiesti asendamatu. Seda jäätist olen ma juba mitu korda teinud, ja pidevalt nõutakse veel. Selle jäätise teeb mõnusaks karamellistunud fariinisuhkur, mis hiljem tasapisi jäätisemassis sulab ühtlaseks ning krõbedad mandlitükid.

Vaja läheb
600ml vahukoort
1 purk kondenspiima
2.5sl fariinisuhkrut
umbes 100g mandleid (üks 3 suuremat peotäit)

Eeltööna koori mandlid-vala mandlitele peale keev vesi ja lase seista mõned minutit. Seejärel vajuta õrnalt mandlile, ja koor peaks supsti ära tulema. Nüüd haki kooritud mandlid väikesteks tükkideks. Vala mandlid ja fariinisuhkur pannile ning rösti seni, kuni mandlid on krõbedad ja suhkur on ühtlaselt sulanud ja tükiliseks tõmbunud. Vahusta vahukoor õrnaks vahuks. Lisa kondsenspiim ning vahusta edasi. Viimasena sega juurde mandlid koos fariinisuhkru puruga ja vala mass jäätisekarpi (või mõnda muusse anumasse). Tõsta sügavkülma ja lase seista umbes 5 tundi.

No comments:

Post a Comment