Thursday, August 5, 2010

Vahukomm



Minu jaoks täiestit uskumatu, et selliseid asju nagu vahukomme on võimalik ise teha. Olin ikka sellel arvamusel, et nende valmistamiseks on vaja mitukümmend E-ainet pluss ilmatusuurt keemiakombinaati. Täitsa valepuha- vahukomme on lihtsamast lihtsaim valmistada! Ning valmimiskäigul sain üle ka oma meeletust želatiini hirmust. Topeltvõit.
Retsept siit.

Vaja läheb:
2dl suhkrut
1.25dl vett
1tl vanillisuhkrut
0.5dl vett + 3tl želatiini

katteks: 0.75dl tuhksuhkrut ja 3tl tärklist

Lahusta suhkur ja vanillisuhkur vees ning lase keema. Seejärel keeda segu tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Lase enamvähem jahtuda. Samal ajal paisuta želatiin vees ning sulata veevannil, lase jahtuda. Sega omavahel kokku suhkrusiirup ja želatiin ning mikserda saadud segu 5-10 minutit, kuni tekib kohev, paks ja valge mass. Seejärel vooderda suurem neljakandiline karp( u. 24x16cm mõõtmetes)  toidukilega ning vala saadud segu karpi. Tõsta külmkappi ja lase 1-2 tundi seal taheneda. Sega omavahel tuhksuhkur ja tärklis. Seejärel lõika vahukommi mass meelepärasteks tükkideks (seda on hea teha tulikuumast veest läbi pistetud noaga) ning veereta tuhksuhkru-tärklise segus.



Mass vahustatud kujul meenutas kangesti seda toodet, mida on võimalik osta Stockmanist.

2 comments:

  1. Seda peaks isegi proovima.
    Lahe blogi.Siin katsetamist küll.

    ReplyDelete
  2. Aitähh! Kindlasti proovi, väga põnev oli neid valmistada :)

    ReplyDelete