Thursday, August 26, 2010

Lihtne ja kodune õunakook (20tk)



Minu selle aasta esimeseks õunakoogiks sai just see lihtne ja mahlane kook pehmel hapukoorepõhjal. Valmistamiskäik on äärmiselt lihtne, hakkama saab igaüks. Maitselt meenutas mulle sellist kooki, mida lapsepõlves sai tihti söödud. Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt. Pallike jäätist lisandiks ja klaas külma piima kõrvale ning ongi olemas üks lihtne argipäeva magustoit.

Vaja läheb:
100g võid
2 muna
5sl suhkrut
200g hapukoort
2dl piima
3tl küpsetuspulbrit
2tl vanillisuhkrut
6dl jahu

4-5 õuna
kaneeli
suhkrut

Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa hapukoor, piim ja sulavõi. Vahusta edasi. Sega omavahel küpsetuspulber, vanillisuhkur ja jahu ning sõelu hapukoore-munavahule juurde. Sega ühtlaseks tainaks. Võita 35x25cm ahjuvorm ning rauputa üle jahuga. Vala tainas vormi.
Koori ja viiluta õunad õhukesteks viiludeks/sektoriteks. Kata kogu tainas õunaviiludega. Raputa õunad üles kaneeli ja suhkruga. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri kohe.

3 comments:

  1. Miks ta seest nii läbi küpsemata piltidel näib?

    ReplyDelete
  2. Ei oska öelda miks ta sulle sellisena tundub. Väga maitsev kook on, proovi järgi kui ei usu ;)

    ReplyDelete
  3. Hea tuli ainult õunad kuidagi kuivasid ära.

    ReplyDelete