Thursday, August 19, 2010

Kaneelirullid


Siiani olin kaneelirulle teinud mitu korda- ainult ühel korral suutsin kaneelirulli-laadse tulemuseni jõuda. Unistuseks oli küpsetada pehmed, kohevad ja magusad saiakesed. Selle tulemuseni ma ka jõudsin. Kindlat retsepti ei olnud, vaatasin siit-sealt kuidas mis ja mida täpselt teha tuleb. Maitsesid kõige paremini soojalt- pereliikmed seisid lausa ahjuplaadi kõrval, piimaklaas käes ja nautisid sooje kaneelirulle.

Vaja läheb:
25g pärmi
2.5dl vett
1dl suhkrut+3tl pärmi vedeldamiseks
0.5tl soola
~7.5dl jahu
1-2sl õli

3sl võid
kaneeli
suhkrut

Pudenda pärm kaussi, sega 3tl suhkruga ja oota kuni pärm muutub vedelaks. Vala juurde soe vesi ning sega.
Lisa suhkur ja sool-sega. Lisa pool jahu kogusest ning sega ühtlaseks tainaks. Sõtku juurde ülejäänud jahu. (Kui tainas jääb vedal, lisada veidi veel jahu. Kui tainas tundub liiga sitke, ei pea piinlikult kogu jahu kogust lisama. Erinevad jahud on erineva tekstuuri ja imavusega-siit tulebki jahu koguse umbkaudsus) Kõige lõpus lisa ka õli ning sõtku seni, kuni lööb käte ja kausi küljest lahti. Raputa tainale peale jahu ja pane sooja kohta, rätiku/toidukile alla umbes tunniks ajaks seisma.
Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal lahti, umbes 0.5cm paksuseks ristkülikuks. Sulata või ning määri tainale. Raputa peale rohkelt kaneeli ja suhkrut. Lase võil hanguda. Seejärel rulli tainas laiemast otsast kokku ning lõika tainarullist umbes 2cm laiused rattad. Tõsta küpsetusplaadile nii, et peida lahtine tainaäär kaneelirulli alla (muidu keerab saiake end küpsedes lahti). Küpseta  180 kraadi juures umbes 20 minutit.

4 comments:

  1. Oi mul tuli tainas väga siukene kõva :D:D.. Üritasin, et teha paremaks ja nüüd kerkib..:D. Vaatab, mis saab.. Igaksjuhuks tegin teise retsepti järgi taigna veel, mis tuli kohe normaalne :D:D ! Aga eks ma annan teada, kuidas välja tuleb:)

    ReplyDelete
  2. Nonii.. mul tulid hoopis teistsuguse väljanägemisega rullid, kui sul:) .. Vahele panin lihtsalt või-suhkru-vanillsuhkru segu, kuna kaneeli polnud:D.. Kaaslane jooksis poodi ja tõi teise taigna rullimise jaoks kaneeli ja teisest taignast tegin kaneelirulle:D.. Igastahes need sinu retsepti järgi tehtud on ka väga maitsvad.. Suhkrusaiad on vist need:P.. Hommikul kindlasti hea võtta :) !

    ReplyDelete
  3. Tainas tulebki üsna sitke, aga mul kerkis ilusti ja saiad jäid pehmed ja kohevad :)

    ReplyDelete
  4. Minul pole see eest kunagi nii hästi välja tulnud, lisasin veel pärlsuhkrut. aitäh! :)

    ReplyDelete