Friday, February 26, 2010

Nuudli-vormiroog (kaheksale)

Nämm, ma ütlen kohe ette kiirustades ära, et see oli nii hea!!! Lihtsad maitsed moodustavad mahlase ja imemaitsva koosluse. Suutsin sinna ühe sibula nii hästi ära peita, et mu vend, kes üldse sibulat ei söö, ei pannud seda tähelegi. See tähendab ainult head!

Vaja läheb:
400g nuudleid
500g hakkliha
1 sibul
2 küünt küüslauku
1 purk konservtomateid (3-4 tomatit pluss vedelik)
300g kodujuustu
2dl piima
2 muna
riivjuustu
sool, pipar
Soovi korral ka 3-4sl tsillikastet

Keeda nuudlid poolpehmeks, kurna. Purusta konservtomatid kahvliga. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulat ja küüslauku pannil, ning lisa hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga. Prae nii kaua, kuni hakkliha on enam-vähem valmis. Lisa tomatid ja nende vedelik ning hauta üks 3-4 minutit (Armastusest vürtsikate toitude vastu, lisasin 3sl tsillikastet veel lisaks). Tõsta tulelt. Sega hakklihasegule juurde kodujuust ja nuudlid. Pane saadud segu suuruselt keskmisesse vormi. Sega munad ja piim ning kalla nuudlitele. Riivi juustu ning raputa peale. Küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.

Üks portsion umbes 330 kcal.
Kus ja kuidas ma neid kaloreid retsepti kohta kokku kalkuleerin? On üks selline kasulik lehekülg, nagu Ampser, mis on lihtsaks ja suureks abimeheks : )

No comments:

Post a Comment