Wednesday, February 24, 2010

Hiinapärased mandliküpsised (31tk)

Need küpsised on Hiina päritoluga. Mäletan lapsepõlvest, et neid sai päris tihti poest ostetud ja nositud. Nüüd kui seda retsepti nägin, tuli kohe tuhin ise järgi proovida. Tuleb arvestada kerge ettevalmistus ajaga, mis kulub mandlite leotamisele ja taina tahenemisele külmkapis. Ideaalselt sobib nende küpsiste kõrvale üks mõnus kange kohvi.

Vaja läheb:
4.5dl jahu
100g mandleid
130g toasooja võid
4sl suhkrut
1 muna

Pane mandldi 20 minutiks kuuma vette ligunema. Aseta sõelale nõrguma. Vahusta või suhkruga, lisa muna ning sega edasi. Lisa jahu. Kui tainas tundub liiga kuiv, siis ei tasu piinlikult retsepti järgida ja kogu jahu kohusetundlikult lisada. Lisa mandlid, ja sega hästi läbi. Vormi tainast nelinurkne vorst, aseta toidukile sisse mähitult külmkappi. Lase üks und aega seal taheneda. Kata plaat küpsetuspaberiga ja lõika TERAVA noaga "vorstist" umbes poole sentimeetri laiused tükid. Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.

Üks küpsis sisaldab keskmiselt 88 kcal.

No comments:

Post a Comment