Monday, November 22, 2010

Šokolaadikook rummikreemi täidisega



Mõnusalt pehme šokolaadikook, milles šokolaadiga pole liialdatud. Kuid tegelikult nii ei saa vist üldse öelda. Šokolaadiga ei saa kunagi liialdada. Tegelikult sündis kook jällegi mu laiskusest. Oli plaanis teha oma tavapärast lemmik-šokolaadikooki, aga küpsetamiseks olemasoleva šokolaadi varud olid märkamatult kahanenud. Sellest hoolimata on see kook võrdväärdne teiste omalaadsetega. Veidi vürtsi lisasin rummikreemiga, mis andis mõnusa maitse.

Vaja läheb:
125g šokolaadi (tume)
150g võid
4sl fariinisuhkrut
2tl kaneeli
4 muna
200g hapukoort
3.25dl jahu
0.5dl tärklist
2tl küpsetuspulbrit

Kreem:
50g šokolaadi(tume)
3sl rummi
1-2sl piima

Glasuuriks:
100g šokolaadi (tume)
2-3sl vahukoor

Sulata šokolaad vesivannil. Sega pehme või, fariinisuhkur ja kaneel. Lisa ükshaaval munad ning veidi jahtunud šokolaad, sega hoolikalt läbi. Lisa hapukoor. Teises kausis sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu šokolaadisegusse. Sega ühtlaseks tainaks. Vooderda küpsetuspaberiga 24cm läbimõõduga koogivorm ning vormi ääred määri võiga. Vala tainas vormi ja küpseta 175 kraadi juures 45-50 minutit, lase jahtuda.
Kreemi jaoks sulata shokolaad, sega juurde rumm ja piim. Lõika kook ettevaatlikult pooleks ning määri kreem alumisele põhjale, tõsta pealmine kiht peale. Nüüd valmista glasuur. Selleks sulata šokolaad koos vahukoorega ning lase mõni minut seista, kuni glasuur muutub tahkemaks. Määri glasuur koogile ning lase tunnike taheneda.


4 comments:

  1. Mis sokolaadi sa kasutasid? Tumedat???

    ReplyDelete
  2. Kasutasin tumedat Bitteri šokolaadi. Aga kui see Sulle liiga mõru tundub, võid näiteks poole kogusest asendada piimašokolaadiga :)

    ReplyDelete
  3. Aitäh soovituse ja retsepti eest:)

    ReplyDelete