Saturday, November 13, 2010

Šokolaadivahu tort isadepäevaks


Tugevama soo esindajad on tavaliselt suured magusasõbrad. Seega, miks mitte üllatada oma isa mõnusalt shokolaadise ja kreemise tordiga? Küpsetamist  ja suurt vaeva see kook ei vaja. Tasuks vaid veidi aega varuda, ning üleöö tarretuda lasta. Jah, koogi sees on toores munavalge. Sellest ei tasuks end hirmutada lasta, munavalge annab vaid kohevust juurde. Kuid kui mõte toorest munast kohe üldse ei meeldi, arvan et ei juhtu midgai hullu, kui selle lihtsalt välja jätta.

Vaja läheb:
250g Digestive küpsiseid
100g võid

4tl želatiini + 5sl vett/5 lehte želatiini
200g tumedat/piimašokolaadi
400g kakaokohupiimakreemi
2sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
2 munavalget + 1sl suhkrut
2dl vahukoort

Vooderda 26cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks ning suru koogivormi põhja. Täidise valmimise ajaks pane külmkappi.
Leota želatiini vees 5-10min. Sulata šokolaad vesivannil ja sega kohupiimakreemi ja suhkruga(vajadusel vahusta miksriga). Sulata šelatiin vesivannil, lase mõni minut jahtuda ja sega kohupiimakreemi hulka. Vahusta munavalged supilusikatäie suhkruga tugevaks vahuks.Vahusta ka vahukoor pehmete tippude tekkimiseni. Sega mõlemad õrnalt kohupiimakreemi hulka. Vala täidis koogivormi, kata kilega ja lase umbes 5 tundi kuni üleöö külmkapis seista. Enne serveerimist lükka peenikese noaga igaks-juhuks mööda koogivormi äärt, nii tuleb kook kergemini lahti.

No comments:

Post a Comment