Monday, August 9, 2010

Ricotta-riivleiva magustoit marjadega

Riivleib-jällegi üks toiduaine millesse ma väga skeptiliselt suhtusin. Millegipärast olin arvamusel, et see maitseb magustoitudes pehme, lödise ja ebameeldivana. Jällegi eksisin. Peale pannil koos suhkruga röstimist leidis nii mõnigi lusikatäis oma tee mu kõhtu. Väga maitsev magustoit, eriti hästi sobisid marjadeks vaarikad. Oluline on see, et riivleiva kiht klaasis liiga paks ei oleks, muidu võib veidi kuivavõitu jääda. Ricotta andis huvitava vahelduse tavalisele kohupiimakreemile.


Vaja läheb:
10-12sl riivleiba
2sl suhkrut
törts õli/võid praadimiseks
3sl hapukoort
250g ricotta kohupiima
2tl vanillisuhkrut
3sl suhkrut
2.5dl marju (nt vaarikaid)

Rösti pannil riivleib suhkruga, lase jahtuda. Sega omavahel hapukoor, ricotta ja suhkrud. Tõsta klaasidesse esimeseks kihiks kohupiimasegu. Seejärel raputa peale õhuke kiht riivleiba. Riivleiva peale tõsta mõned marjad. Jätka sama (kohupiim, riivleib, marjad) ning jäta viimaseks kihiks kohupiim. Aseta mõneks tunniks külmkappi.

2 comments: