Tuesday, August 24, 2010

Ploomi-vaarika crumble (kahele)

Järjekordne küpsetis, mis on välismaa toidublogidest silma jäänud. Mulle tundus selline lihtne, igav ja mitte midagi uut, kuid ma eksisin. Sellist kooslust sellisel näol polnud ma varem söönud. Maitses jube hästi soojalt koos jäätisega, aga ka külmalt oli väga mõnus. Marju või vilju kasutada vabalt omal valikul. Lähtuda võiks ainult sellest, et küpsetusvormi põhi peaks olema marjadest/viljadest kaetud ning puruga ei tasuks ka koonerdada. Meeldiv magustoit, mis valmib kiirelt ilma vaevata ja maitseb jumalikult!


Vaja läheb:
2dl marju (nt vaarikaid)
5 ploomi
4 ruutu tumedat shokolaadi
3sl kaerahelbeid
2sl võid
1dl jahu
1sl suhkrut marjadele peale raputamiseks
+2sl suhkrut purusegule

Eemalda ploomidelt kivid ning tükelda ploomid väikesteks kuubikuteks. Võta 16cm läbimõõduga kuumakindel vorm ning kata selle põhi ploomide ja marjadega. Haki shokolaad peeneks ning puista koos supilusikatäie suhkruga üle marjade. Valmista puru- selleks sega omavahel kaerahelbed, jahu ja 2sl suhkrut. Lisa pehme või ning töötle purutaoliseks massiks. Kui puru pole piisavalt purune, lisa veel veidi võid. Raputa puru ühtlaselt üle marjade ning küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit (kuni puru tõmbub kergelt kuldpruuniks). Serveeri kohe, näiteks jäätisega.

2 comments:

  1. Olen ka nendesse crumble'itesse siiani üsna jahedalt suhtunud, aga see postitus pani pisut ümber mõtlema - tuleb vist ikkagi järele proovida!

    ReplyDelete
  2. Proovi muidugi! Sõin peaaegu üksinda kogu vormitäie ära, nii hea oli lihtsalt :)

    ReplyDelete